Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Tildes ord inför premiären: "En superutmaning"

Tilde de Paula Eby är aktuell med nya satsningen "Efter fem". Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN
Tilde ser en utmaning med att leda programmet under en tid då tittarna normalt inte ser på tv. Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN

Tilde de Paula Eby kickar i gång TV4:s nya storsatsning "Efter fem" under måndagen.
Men det är en stor utmaning för både henne och kanalen – liknande program med samma sändningstid har misslyckats tidigare.

– Det är en superutmaning att göra ett program på en tid där ingen egentligen sätter på tv:n naturligt, säger Tilde de Paula Eby.

Hon var "Nyhetsmorgons" mest älskade programledare – men valde att gå vidare.

Under måndagen har Tilde de Paula Eby, 46, premiär för sin och TV4:s nya satsning "Efter fem". Ett två timmar långt direktsänt aktualitetsprogram låter mastigt för de flesta, men det är bara hälften av en "Nyhetsmorgon"-sändning.

 

 

– Det är ju bara två timmar, till skillnad från ”Nyhetsmorgon” som är över fyra timmar långt. Det blir intensivt men väldigt roligt. Det absolut viktigaste är att ha folk omkring sig som stöttar hela tiden och bygger programmen, säger hon.

Därför tackade Tilde ja till "Efter fem"

Att "Efter fem" blir en succé är ingen självklarhet. Tidigare program som har haft samma sändningstid, exempelvis TV4:s "Förkväll", har blivit riktiga tittarfloppar.

– Om man ska vara helt ärlig så har det gjorts försök förut, och det har inte flugit. För mig är det enkelt, jag tror på programmet. Jag är en snittmänniska och utgår från mig själv, tycker jag att det är spännande, intressant och relevant? Då gör säkert andra det. Det är grunden för mig, säger Tilde de Paula Eby.

 

 

Kanalen och programledaren hoppas kunna locka till tittning på bärbara skärmar – att människor som reser kollektivt hem från jobbet ska kunna slå på och titta på programmet, till exempel.

Tilde om Efter fem: "Superutmaning"

– Det är en superutmaning att göra ett program på en tid där ingen egentligen sätter på tv:n naturligt. Men när jag försöker peppa mig själv så tänker jag på när vi började göra ”Nyhetsmorgon”. Då var det absolut ingen som ens kunde tänka sig att slå på tv:n på morgnarna. Det fanns inte, det var nästan fult. Man skulle dricka sitt kaffe, läsa morgontidningen och lyssna på radio. Men i dag är det självklart, säger Tilde de Paula Eby.