TIlde de Paula Eby har prisats som bästa kvinnliga programledare på Kristallengalan två år i rad – och succékarriären har lönat sig. Foto: IBLTIlde de Paula Eby har prisats som bästa kvinnliga programledare på Kristallengalan två år i rad – och succékarriären har lönat sig. Foto: IBL
TIlde de Paula Eby har prisats som bästa kvinnliga programledare på Kristallengalan två år i rad – och succékarriären har lönat sig. Foto: IBL
Tilde de Paula Eby och maken Thomas Eby har bland annat köpt en lägenhet på Mallorca. Foto: LINN HEDESSTROM BLADTilde de Paula Eby och maken Thomas Eby har bland annat köpt en lägenhet på Mallorca. Foto: LINN HEDESSTROM BLAD
Tilde de Paula Eby och maken Thomas Eby har bland annat köpt en lägenhet på Mallorca. Foto: LINN HEDESSTROM BLAD

Tildes miljonklipp – nya lyxlivet i Spanien

Publicerad

Tilde de Paula Eby är mångmiljonär – men själv säger hon att hon inte vet hur mycket hon tjänar. 

TV4-profilen berättar om superlönen och det soliga lyxlivet med maken i podcasten "Tv-fabriken". 

– För mig är det väldigt viktigt att jag tar ut den lön som jag behöver för att gå runt, säger Tilde de Paula Eby.

Tilde de Paula Eby prisades som bästa kvinnliga programledare på Kristallengalan två år i rad. 

Succékarriären har lönat sig – under 2016 tog hon ut 2 369 000 kronor i fastställd förvärvsinkomst.

Enligt Fredrik Ralstrand, som leder podcasten "Tv-fabriken" och som nyligen intervjuade Tilde de Paula Eby, är detta nästan dubbelt så mycket som lönen under det föregående året – 1,2 miljoner kronor under 2015. 

Har ingen koll på lönen 

Men då Tilde de Paula Eby får frågan om hon har en aning om hur mycket hon tar ut i lön svarar hon:

– Usch, nej, det har jag faktiskt inte, nu skäms jag. 

Hon spekulerar att miljonbonusen 2016 var tänkt att betala för en ny lägenhet på Mallorca, som hon och maken Thomas Eby köpte tillsammans.

– 2016, var det inte då vi köpte lägenhet i Palma? Jag kan tänka mig det, säger hon och fortsätter:

– Vi har unnat oss den lyxen nu, när både jag och min man jobbar ganska mycket, att äntligen köpa vårt sommarställe. Vi har ju aldrig haft något sommarställe eller stuga och så. Då köpte vi en lägenhet i Spanien, på Mallorca, i Palma. 

Expressen har tidigare kunnat berätta att Tilde de Paula Eby tjänade nära tre gånger mer än kollegan Peter Jidhe under 2016.Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Inga pengar kvar i plånboken

Tilde de Paula Eby säger även att hon inte vet hur mycket bolaget som hon och maken driver omsätter. T Vision AB omsatte nära 5,5 miljoner kronor under 2016.

– Jag har ingen aning om vad vi omsätter. Du skämtar med mig? Wow, säger hon i "Tv-fabriken". 

Hon säger att stora utgifter som lägenhetsköpet i Spanien gör att pengarna ändå tryter. 

– För mig är det väldigt viktigt att jag tar ut den lön som jag behöver för att gå runt. Och jag betalar skatt för det. Uppenbarligen hinner jag ju göra mig av med dem. Jag tycker aldrig att jag har pengar kvar i plånboken i slutet av månaden om jag ska vara helt ärlig, säger Tilde de Paula Eby och fortsätter:

– Jag har fyra barn. Jag har ett hem här i Stockholm, vi bor i innerstan, det är också ganska dyrt. De här fyra barnen, vet du, de ger mycket kärlek men det kostar ganska mycket också.

Tilde de Paula Eby tillsammans med David Hellenius i TV4-programmet "Let's dance".Foto: OLLE SPORRONG

Tjänar tre gånger bättre än Jihde

Expressen kunde förra veckan berätta om Tilde de Paula Ebys miljoninkomst – nära tre gånger högre än lönen som "Nyhetsmorgon"-parhästen Peter Jihde tog ut under 2016. 

Hans fastställda förvärvsinkomst under 2016 uppgick till 780 000 kronor. 

Tilde de Paula Eby tjänar även mer än maken Thomas – något hon kommenterade i en intervju med Expressen förra året. 

– Vi vill njuta och vi vill dela med oss av det vi har. Vem som hämtade flest gånger på förskolan, vem som arbetade flest timmar eller vem som drog in mest pengar är liksom inte riktigt intressant, så länge vi känner att vi lever det liv vi vill leva, sade hon då. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag