Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Tildes kamp mot tårarna över Brost

Foto: ANN JONASSON
Foto: TV4
Foto: TV4
Foto: TV4
Foto: TV4

Tilde de Paula Eby grät när Johannes Brost gick bort.

Den folkkäre skådespelaren skulle ha medverkat på TV4:s gala "Tillsammans mot cancer" under måndagen och programledaren fick flera gånger kämpa för att hålla tillbaka tårarna.

– Beskedet kom hans bortgång kom väldigt snabbt och jag tror att vi alla är i chock, säger Tilde de Paula Eby.

25 750 svenskar blev månadsgivare under TV4 och Cancerfondens gala "Tillsammans mot cancer", som sändes under måndagskvällen.

– Oj, det är så mycket känslor. Sorgen och vreden över att vi behöver göra någonting finns kvar. Men också tacksamheten över att det är så många som har skänkt pengar och bestämt sig för att bli månadsgivare, sa Tilde de Paula Eby, som ledde galan tillsammans med Bengt Magnusson, efteråt.

Hon fortsatte:

– Det är det hela kvällen handlar om. Att få in så många människor som möjligt som vill stötta svensk cancerforskning så att människor kan få leva vidare och vara nära sina familjer länge, länge, länge. Jag tycker att hela kvällen är en anspänning tills man vet att det har gått bra.

 

LÄS MER: Tildes saknad efter Brost – programledarens fina hyllning 

 

Var det något särskilt som berörde dig extra mycket?

– Det var flera gånger som jag verkligen fick anstränga mig för att inte brista ut i tårar till exempel. Vi hade ju ett par stycken som skulle ha varit på galan men som inte kunde komma på grund av cancern. Och det gör ju skitont. Vi har följts åt under hela hösten och så kan de inte vara här när de vill vara här.

Tilde de Paula  Ebys tårar efter Johannes Brost

En som inte kunde närvara på galan var Johannes Brost, som gick bort i sviterna av cancer så sent som i torsdags. Under programmet hyllades han av Tilde de Paula Eby, som i våras ledde "Let's dance" där skådespelaren deltog.

– Johannes Brost är en älskad skådespelare och människa i Sverige. Alla har en relation till honom. Beskedet kom hans bortgång kom väldigt snabbt och jag tror att vi alla är i chock. Det som jag framför allt känner är att jag tänker på hans familj. Det är det jag bär med mig hela tiden just nu, säger hon.

 

LÄS MER: Michael Nyqvists änkas tårar - berättar för första gången 

 

Hur reagerade du när du fick beskedet?

– Med chock och bestörtning. Och tårar. Och sedan som tanken på hans familj, hur det var dem?