Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tildes ärliga ord om sin rädsla

Enrique Iglesias hemliga familjeförändring (skriven)
Tilde de Paula Eby berättar om rädslan för att inte känna sig älskad. Foto: ANNA-KARIN NILSSON
”Jag är inte hårdhudad”, säger programledaren. Foto: OLLE SPORRONG
”Jag älskar att jobba, för då är jag helt helt närvarande i det jag gör”, säger Tilde de Paula Eby i podcasten.Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN
Tilde de Paula Eby med kollegan David Helenius på ”Let's dance”. Foto: OLLE SPORRONG

Tilde de Paula Eby lever nära sina känslor – och har därmed nära till sin ångest.

Programledaren berättar i podden ”Hjärntillskott med Lydia” om det ibland sviktande självförtroendet, hur hon kopplar bort våndan – men att det alltid finns en rädsla för att inte bli omtyckt.

– Jag vill gärna att människor ska älska mig, säger Tilde de Paula Eby i podcasten med Lydia Capolicchio.

Programledaren Tilde de Paula Eby, 47, har tagit emot två pris för ”Årets kvinnliga programledare” på Kristallengalan. Men något som inte syns genom tv-rutan är programledarens ångest och oro över att inte bli omtyckt. 

Tilde de Paula Eby har länge jobbat med sina känslor och det faktum att hon har väldigt nära till dem, berättar hon i podcasten ”Hjärntillskott med Lydia”. Närheten till hennes känslor har flera gånger visats när hon programlett ”Nyhetsmorgon”. 

– Jag är inte hårdhudad. Jag är inte det. Jag är känslig, säger programledaren. 

Hennes känsloliv är något som hon berättar är på både gott och ont.

– Ganska nära till ångest, det har jag faktiskt, säger programledaren i podcasten.

Programledaren får frågan om vad som triggar hennes ångest.

– Jag tror att jag är precis som alla andra och jag vill bara att alla ska älska mig. Det är så himla löjligt men så är det, säger Tilde de Paula i podcasten.

Tilde de Paula Eby om sin rädsla 

Hon fortsätter:

– Jag förstår ju på ett intellektuellt plan att alla verkligen inte kan göra det. Det är inte meningen att alla ska göra det.

Tilde de Paula Eby berättar att det finns en rädsla för att bli utstött eller en rädsla för att inte få vara med i gruppen.

– Vara oälskad helt enkelt. Jag vill gärna att människor ska älska mig.

Hon berättar att hon inte har så bra självförtroende som man kanske tror att hon har. Men när Tilde de Paula Eby gör en sändning eller tränar är ångesten inte närvarande.

– Just när jag jobbar, då tänker jag inte på det. Det är därför jag älskar att jobba, för då är jag helt helt närvarande i det jag gör. 

”Inte bra för själen”

Att hon blivit prisbelönt för sitt jobb som programledare är något som hon ser på olika sätt. Enligt de Paula Eby har hon blivit fruktansvärt glad när hon tagit emot priserna, men mindre glad när någon annan sedan vunnit över henne.

– Då i stället för att bli glad för dem man har fått så blir man lite så fasiken vad gör jag för fel. Det är livsfarligt. Det är inte bra för yrket, inte bra för själen. 

Trots sin ångest och sitt känsloliv så försöker programledaren att leva ett lyckligt liv och vara tacksam för det hon har.

– Tycket inte det är så dumt att försöka vara så lycklig som möjligt för skiten kommer ändå. Den hittar en förr eller senare, säger Tilde de Paula Eby i podcasten. 

Expressen har sökt Tilde de Paula Eby.

Expressen följer Tilde de Paula Eby bakom kulisserna på ”Efter fem”

Expressen följer Tilde de Paula Eby bakom kulisserna en sändningsdag

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.