Tilde De Paula Eby. Foto: /IBL / /IBLTilde De Paula Eby. Foto: /IBL / /IBL
Tilde De Paula Eby.  Foto: /IBL / /IBL
Tilde de Paula Eby och David Hellenius vinner kategorin bästa manliga respektive kvinnliga programledare. Foto: OLLE SPORRONGTilde de Paula Eby och David Hellenius vinner kategorin bästa manliga respektive kvinnliga programledare. Foto: OLLE SPORRONG
Tilde de Paula Eby och David Hellenius vinner kategorin bästa manliga respektive kvinnliga programledare.  Foto: OLLE SPORRONG
Tilde de Paula Eby. Foto: OLLE SPORRONGTilde de Paula Eby. Foto: OLLE SPORRONG
Tilde de Paula Eby.  Foto: OLLE SPORRONG

Tilde de Paulas kollaps – efter sändningen

Publicerad

Tilde de Paula Eby prisades för sin programledarinsats – då föll hon plötsligt ihop. 

TV4-profilen berättar om kollapsen i podcasten "Tv-fabriken".  

– Jag bara känner, jag tuppar av, jag svimmar, helvete, säger Tilde de Paula Eby. 

Tilde de Paula Eby vann priset Kristallen i kategorin årets kvinnliga programledare – två år i rad. 

I fjol, då hon vann priset för andra gången, blev pressen så stor att Tilde de Paula Eby svimmade. 

– Det blev nästan så att jag kände, jag klarar inte det här, tänk om jag inte tar hem det? Hur besvikna blir inte mina kolleger då, om jag inte får priset?, berättar Tilde de Paula Eby i podcasten "Tv-fabriken". 

Fick en blackout

Nervositeten gjorde att hon tappade fokus och fick en "blackout", berättar hon. 

– Till slut var jag så nervös att jag var helt ofokuserad på galan, jag var världens sämsta galapublik. Jag satt bara och var rädd. Sen när det väl blev vår kategori, kvinnliga programledare, så fick jag en blackout som vanligt och minns ingenting... Jag har inget minne av att jag hör ens mitt eget namn för jag var så spänd, säger hon. 

 

LÄS MER: Peter Jihdes relation med Tilde de Paula 

 

I en intervju med Expressen strax efter att hon mottagit priset sade Tilde de Paula Eby: 

– Det var mer tårar i år hos mig, men jag är superglad. Det går inte ens att beskriva hur det känns, att ha jobbat stenhårt i ett helt år... Jag börjar grina direkt, jag vill ju gärna tänka att jag är tuff och klarar det mesta, men inte det här. 

Svimmade under samtalet med maken

Men det var efter prisutdelningen, när nervositeten släppte, som hon tuppade av. Det skedde då hon pratade i telefon med maken Thomas Eby. 

– Sen efteråt, när all press var klar, ringer jag min man. Så bara känner jag, jag tuppar av, jag svimmar, helvete. Då har jag varit så spänd så jag får ett blodtrycksfall av guds nåde. Jag känner hur den här Kristallen är på väg att glida ur famnen på mig. Och hur jag håller på att tappa telefonen. 

 

LÄS MER: Tilde de Paulas skämt om Steffo

 

Hon berättar att hon fick hjälp av två kolleger, som gav henne chokladdryck. 

– Då kom jag till sans igen, säger hon. 

Trodde hon var för full 

Ett tag funderade hon på om kollapsen berodde på att hon var för berusad. 

– Först tänkte jag, herregud, har jag druckit för mycket? 

Efteråt ville TV4-kollegan David Hellenius, som hade vunnit pris för årets manliga programledare, ge sig ut i natten och fira. Men Tilde de Paula Eby hade ingen ork kvar. 

– Jag åkte ju hem. Alla skulle ju fira, David sade, "Vi drar och firar". Jag bara, "Jag orkar inte, jag måste hem", säger Tilde de Paula Eby i "Tv-fabriken". 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag