Anna Book gästade Nyhetsmorgon i onsdags. Foto: TV4Anna Book gästade Nyhetsmorgon i onsdags. Foto: TV4
Anna Book gästade Nyhetsmorgon i onsdags.  Foto: TV4
Anna Book vann årets "Biggest loser vip" Foto: OLLE SPORRONGAnna Book vann årets "Biggest loser vip" Foto: OLLE SPORRONG
Anna Book vann årets "Biggest loser vip" Foto: OLLE SPORRONG

Tilde slår tillbaka  – mot Books ilska

Publicerad

Anna Book var gäst i TV4:s "Nyhetsmorgon" - och kritiserade programledaren Tilde de Paula Eby efteråt.

Nu slår TV4-programledaren tillbaka mot Books hårda ord i Mix Megapol.

– Det är supertråkigt om hon känner så. Jag har själv sett det där och funderat över det. Jag har också funderat över varför hon inte sa det till mig, säger Tilde de Paula Eby.

Anna Book, 47, var gäst i "Nyhetsmorgon" på tisdagen, efter att ha vunnit "Biggest loser VIP". På sin Instagram hyllade Anna Book hur mysigt besöket var - men ändrar sig snart.

"Tack till nyhetsmorgon och vänliga Peter Jihde och Tilde de Paula för ett trevligt besök hos er imorse" skrev Anna Book på Instagram.

Men efter kommentarer om att Tilde de Paula Eby varit kall mot henne, så ändrar Anna Book sina åsikter om programledaren.

"Det smärtade mig otroligt mycket och jag hamnade i nån sorts chock över min känsla över Tildes bemötande och hur hon pratade till mig. Nästan som om hon inte ville ha mig i sin närhet och det gjorde ONT!!!" skriver Anna Book bland sina kommentarer på Instagram.

 

LÄS OCKSÅ: Anna Books raseri mot Tilde de Paula

 

Tilde de Paula slår tillbaka mot Book

Nu slår Tilde de Paula Eby tillbaka mot Anna Books hårda ord efter intervjun i "Nyhetsmorgon".

I Mix Megapol berättar nu Tilde de Paula Eby om sin upplevelse av det som hände.

– Det är supertråkigt om hon känner så. Jag har själv sett det där och funderat över det. Jag har också funderat över varför hon inte sa det till mig, utan tackade så mycket och var glad. Det hade varit härligare att säga det till mig när hon var där, säger Tilde de Paula Eby i Mix Megapol.

Programledaren vet inte varför Anna Book känner som hon gör, och undrar om det har att göra med att Tilde de Paula Eby inte ville prata om att vara smal i intervjun.

– För mig var det väldigt viktigt att inte vi inte skulle prata om vikt och vara smal, utan om hälsoaspekten i viktnedgång om man har en övervikt. Och det kanske hon, jag vet inte, säger Tilde de Paula Eby.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag