Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tilde de Paulas oro – för Jenny Alversjös hälsa

Jenny Alversjös glädjebesked efter sin stroke
Tilde de Paula Eby är orolig inför sin kollega Jenny Alversjös hälsa.Foto: OLLE SPORRONG
Jenny Alversjö drabbades av en stroke i oktober. Nu är hon tillbaka på jobbet i TV4.Foto: OLLE SPORRONG

I oktober drabbades TV4-programledaren Jenny Alversjö av en oväntad stroke, och blev inlagd på sjukhus.

Nu är hon tillbaka i rutan – men kollegan Tilde de Paula Eby uttrycker oro för vännens beslut att redan vara tillbaka på jobbet.

– Jag kan också känna en oro - är du redo? Det har ju gått så kort tid, säger Tilde de Paula Eby i ”Efter fem”.

Det var i oktober som Jenny Alversjö, 45, drabbades av en sprängande huvudvärk, och tvingades i väg till sjukhus av pojkvännen Anders – där det visade sig att hon hade drabbats av en oväntad och farlig stroke.

Efter det plötsliga sjukdomsfallet har Alversjö varit borta från tv-rutan de två senaste månaderna, men nu är hon tillbaka. På torsdagen gör hon sin första arbetsdag i ”Nyhetsmorgon” sedan stroken, tillsammans med kollegan Steffo Törnquist. 

I tisdagens ”Efter fem” berättar Alversjö för vännen och kollegan Tilde de Paula Eby om chocken efter sjukdomsbeskedet.

– Det är framför allt en känsla av att inte förstå vad som händer. När läkarna sa att jag hade fått en hjärnblödning hörde jag vad de sa, jag såg att munnen rörde sig, men jag kunde inte ta in att det var så allvarligt. Jag trodde kanske att jag hade fått en nerv i kläm.

Tilde de Paula Eby berättar om sin egen skräck när hon fick veta vad som hänt hennes vän.

– Den skräcken som jag och många av dina vänner och kolleger och nära kände när det kom fram att du hade fått en stroke i oktober, den hoppas jag att jag aldrig behöver känna igen, säger Tilde de Paula Eby i ”Efter fem”.

– Det hoppas jag att du inte ska få heller, säger Jenny Alversjö till svar.

– Det var en skräckupplevelse då, men det är lika stor glädje att du sitter här i dag, säger Tilde de Paula Eby.

Tildes framtidsoro: ”Är du redo?”

Jenny Alversjö själv tog inte den plötsliga smärtan i huvudet på särskilt stort allvar – i stället var det pojkvännen Anders som fick sätta ner foten för att hon skulle gå med på att åka till sjukhus.

– Jag gjorde jättekonstiga saker, jag ställde mig i duschen och försökte duscha bort det onda. Till slut tröttnade ju han på mig, förstås, och sa: ”Nu spelar det ingen roll vad du säger, nu vill jag att vi åker in”. Och taxichauffören såg på mig hur ont jag hade, så han körde jättefort till sjukhuset, berättar Jenny Alversjö i ”Efter fem”, och fortsätter:

– När jag vid akutintaget beskriver mina symptom säger kvinnan ”ett ögonblick” och trycker hon på en larmknapp bredvid. Och då springer det fram människor överallt och trycker ner mig i en rullstol och in på akutintaget. Sen får jag jättebra hjälp. Och då först förstod jag att det här kan sluta riktigt illa

Nu är hon tillbaka i ”Nyhetsmorgon” – ett beslut som oroar Tilde de Paula Eby.

– På torsdag ser vi dig i nyhetsmorgon, och det är många som är oerhört glada för det. Men jag kan också känna en oro - är du redo? Det har ju gått så kort tid, säger hon i ”Efter fem”.

Men Jenny Alversjö är säker på sitt beslut att återvända till jobbet.

– Ja, jag är redo! Jag har sovit i två månader.

Expressen har sökt Tilde de Paula Eby som hänvisar till ”Efter fem”. Vi har också sökt Jenny Alversjö.

Expressen följer Tilde de Paula Eby bakom kulisserna en sändningsdag:

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.