Tilde de Paulas lyxlägenhet på Mallorca: ”Genuint”

Expressen följde Tilde de Paula Eby bakom kulisserna en sändningsdag
Tilde de Paula har gillat Mallorca sen första besöket 1999.
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Stor takterrass med plats för hela familjen, och gömda pärlor på Mallorca. 

Så unnar sig Tilde de Paula när hon tar semester på Mallorca.

Tilde de Paula och hennes man Thomas de Paula Eby köpte en lyxig lägenhet på Mallorca 2016. Samma år berättade hon om lägenheten och relationen till Mallorca i podden Hasse Aro på resa

– Uppfyllt vår dröm, säger Tilde de Paula i podden samma år som hon köpt lägenheten.

I podden berättar hon att lägenheten ligger i Palma, men ett par kilometer öster om centrum i ett område som inte är så besökt av turister. Det finns strand hela vägen från området in till centrala Palma.

– Jag vill ha närheten till stan. Så är det hemma också, jag bor ju i centrala Stockholm. Vi är stadsråttor, säger hon i podden och tillägger:

– Ville inte vara i centrala Palma just eftersom det är så många som är där. För mig var det jätteviktigt att det var ett spanskt område som kändes genuint spanskt.

Tilde de Paula har genom åren varit sparsam med hur mycket hon visat upp av lägenheten på Palma. Lägenheten har en enorm terrass med bubbelpool med plats för hela familjen, vilket var viktigt när paret valde lägenhet. 

– Halva grejen är en enorm takterrass. Där kommer jag busa med ungarna, ligga under ett parasoll och läsa och ha härliga middagar med vännerna, har hon sagt till Aftonbladet.

På lägenhetens terrass kan hela familjen umgås.

Favoritresemål i många år

Tilde de Paula besökte Mallorca första gången 1999 när hon jobbade som resereporter för När & Fjärran.

– Blev fullständigt tagen. Jag hade en bild av att Mallorca var det som det var på 50-talet. Det kändes inte som att det var någonting genuint utan bara massa charter och mycket fylla. Men så kom jag hit och så var det en helt fantastisk plats, säger hon i podden.

Tilde de Paula har efter reportageresan 1999 haft Mallorca som ett favoritresemål och besökt ön nästintill årligen, även innan hon investerade i en semesterlägenhet tillsammans med sin man. Att hon har spanska som ett av sina modersmål underlättar givetvis när hon reser på ön.

Sedan första besöket har Tilde de Paula försökt leta efter gömda pärlor på ön och har genom året samlat på sig några favoritplatser. Bland annat talar hon varmt om stranden Cala Mesquida som ligger på östra delen av ön.

– Det var där jag var första gången jag var på Mallorca 1999. Det var roten till kärleken, säger hon till Hasse Aro i podden.Deltagarens sexutspel chockar Tilde de Paula Eby

Lyxar du till det på semestern?

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.