Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Tilde de Paula lämnar ”Hela Sverige bakar”

Tilde de Paula har varit programledare för ”Hela Sverige bakar” sedan 2012 - men ersätts i kommande säsong av Tina Nordström och Johan Östling. Foto: TV4
TV4:s populära bakprogram ”Hela Sverige bakar” kommer tillbaka till rutan i höst - fast utan tidigare programledaren Tilde de Paula. Foto: TV4

Tilde de Paula Eby har varit programledare för ”Hela Sverige bakar” sedan 2012 - men ersätts i kommande säsong av Tina Nordström och Johan Östling.

Enligt TV4 är åtgärden ett sätt att minska Tilde de Paulas arbetsbelastning.

– Vi har tvingats konstatera att vi inte kunde få plats med ”Hela Sverige bakar” i pusslet, säger Fredrik Arefalk, kanalchef för TV4.

TV4:s populära bakprogram ”Hela Sverige bakar” kommer tillbaka till rutan i höst - fast utan tidigare programledaren Tilde de Paula.

Istället får programmet två nya programledare: Tina Nordström och Johan Östling.

Tilde de Paula har lett ”Hela Sverige bakar” ända sedan starten 2012, men är under året aktuell i många andra tunga programledaruppdrag på TV4.

– Tilde har byggt ”Hela Sverige bakar” till den stora succé som det är i dag och vi är mycket tacksamma över det. Men hennes tunga arbetsbelastning med ”Nyhetsmorgon”, ”Let’s Dance” och den kommande valbevakningen har gjort att vi tvingats konstatera att vi inte kunde få plats med ”Hela Sverige bakar” i det pusslet, säger Fredrik Arefalk, kanalchef för TV4, i ett pressmeddelande.

 

Tilde de Paula lämnar programmet efter sex säsonger.

– Eftersom jag kommer att ha fullt upp med andra åtaganden var tiden inne för mig att lämna över stafettpinnen och jag vet att Tina och Johan kommer att ta programmet till nya höjder, säger hon i pressmeddelandet.

 

LÄS MER: Tildes tröja delar tittarna 

 

Tina Nordström: ”Känns ärofyllt”

Tina Nordström blev ett känt ansikte för svenska folket med matlagningsprogrammet ”Mat” på SVT. Sedan 2009 har hon jobbat på TV4 och gjort program som ”Tinas cookalong” och ”Tina i Fjällen”.

– Jag blev otroligt överraskad och glad över frågan. Det känns spännande och ärofyllt att få jobba med detta fantastiska program. Allt är så ljuvligt, fluffigt och skojigt. Och jag hade ingen aning om att hemmabagarna var så jädrans duktiga, säger hon i pressmeddelandet.

Skådespelaren Johan Östling, känd från bland annat ”Ack Värmland och ”Smala Sussie”, gör sin programledardebut.

 

Expressen har sökt 

LÄS MER: Hemligheten bakom Tina Nordströms nya kropp