Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Tilde de Paula Ebys relation med Jihde – efter valet att byta

Detta är Tilde de Paula Eby
Tilde de Paula Eby ledde ”Nyhetsmorgon” i 17 år – många år tillsammans med vännen och kollegan Peter Jihde. Foto: ANNA-KARIN NILSSON
Trots att vännerna inte jobbar tillsammans längre, sedan Jihde bytte till TV3, så håller de kontakten och fortsätter umgås. Foto: NAINA HELéN JÅMA/TT / TT NYHETSBYRÅN
Tilde de Paula Eby och Peter Jihde i ”Nyhetsmorgon”. Foto: TV4.

Tilde de Paula Eby ledde ”Nyhetsmorgon” i 17 år – många år tillsammans med vännen och kollegan Peter Jihde.

Trots att vännerna inte jobbar tillsammans längre, sedan Jihde bytte till TV3, så håller de kontakten och fortsätter umgås.

– Jag känner superstarkt, vi sitter ihop för all evig framtid känns det som, säger Tilde de Paula Eby till Hänt.

Tilde de Paula Eby, 46, har haft en fullspäckad vår på TV4 med ”Let's dance”, ”Efter fem” och ”Polarpriset” – och i sommar ska hon hålla i ett sommarprat.

Innan programledaren startade projektet ”Efter fem” var hon programledare för ”Nyhetsmorgon” i 17 år, och förknippas fortfarande med kollegan Peter Jihde, som hon ledde programmet med under många år.

Försöker få tid att ses

Nu har Peter Jihde gått vidare till TV3, där han programlett ”Diabetesgalan”, och gjort dokumentärserier om både diabetes och människor i utsatta situationer.

Men trots att de båda har fullspäckade scheman på respektive kanal, så försöker de tidigare kollegerna hålla kontakten med varandra,

– Vi träffas när vi hinner mellan varven och så där. Men vi tog en fika för inte så längesedan. Han var superinvolverad i det här dokumentärprojektet som han har gjort nu för TV3. Nej, men jag känner superstarkt, vi sitter ihop för all evig framtid känns det som, säger Tilde de Paula Eby till Hänt.

”Skulle liksom gå i döden för henne”

I podcasten ”Nemo möter en vän” har Peter Jihde berättat om vännernas nära relation, både framför och bakom kameran.

– Vi jobbar ju väldigt bra tillsammans också. Det handlar mycket om trygghet i en sådan roll där man flyger fyra timmar live utan några hängslen och livremmar. Så hon är ju mina hängslen och livremmar, och jag är tvärtom. Tilde och jag är superbra polare, jag skulle liksom gå i döden för henne rent arbetsmässigt och kompismässigt, sa Peter Jihde i podcasten.

Expressen söker Tilde de Paula Eby.