Tilde de Paula Ebys barnönskan med maken – som inte blev av

Tilde de Paula Ebys ärliga ord om kampen efter uppbrotten.
Tilde de Paula Eby har fyra barn med tre olika män – men hade hoppats kunna få ett femte med maken Thomas de Paula Eby.
Foto: JARI KANTOLA / STELLA PICTURES
I podcasten ”Nemo möter en vän” pratar TV4-profilen om längtan efter ett till barn, vikten av att ha en bra relation med papporna till hennes barn – och en oväntad kärleksgest till maken.
Foto: EXPRESSEN
Tilde de Paula Eby.
Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES/ROBERT EKLUND ROBERT EKLUND

Tilde de Paula Eby har fyra barn med tre olika män – men hade hoppats kunna få ett femte med maken Thomas de Paula Eby.

I podcasten ”Nemo möter en vän” pratar TV4-profilen om längtan efter ett till barn, vikten av att ha en bra relation med papporna till hennes barn – och en oväntad kärleksgest till maken.

– Det vore förmätet av mig att säga ”vad sorgligt att jag inte fick fem barn”, men det fanns plats för ett barn till i hjärtat, säger Tilde de Paula Eby i podcasten.

”Efter fem”-programledaren Tilde de Paula Eby, 47, gifte sig med maken Thomas de Paula Eby, 39, 2012, och är kärare än någonsin. För att hedra sin kärlek har TV4-profilen tatuerat in ett ”T” på armen.

– På höger på insidan av min arm har jag namnen på mina barn – Ilyah, Zion, Naemi och Elia. På den andra har jag ett ”T” och ett hjärta. Det är T för Tomas, inte för Tilde, Thomas är min man. Han har likadant på sin arm, säger Tilde de Paula Eby i podcasten ”Nemo möter en vän”, med Nemo Hedén.

Profilen erkänner att hon medvetet sparade plats för att kunna tatuera in ett femte barnnamn om hon skulle få ett till barn med sin make – men att så inte blev fallet.

– Det vore förmätet av mig att säga ”vad sorgligt att jag inte fick fem barn”, men det fanns plats för ett barn till i hjärtat. Det hade varit så välkommet. Det fanns en tanke och en önskan om att det skulle komma en till, men det blev inte så, och det är helt okej. Jag har fått fyra barn, jag fattar själv hur lyckligt lottad jag är, säger Tilde de Paula Eby i podcasten.

Tilde erbjöd sig att ta hormonbehandlingar

När Tilde de Paula Eby och hennes make försökte få ett till barn tillsammans erbjöd hon sig att ta hormonbehandlingar för att kunna bli gravid – men Thomas de Paula Eby sa nej.

– Jag sa att det är klart jag kan göra en ansträngning om det är så att det är superviktigt för dig, och han tyckte nej, det är inte superviktigt. Blir det så blir det.

– Det är skillnad om jag inte hade fått några barn, då hade man nog varit mer benägen att göra allt man kan.

Att ha fyra barn med tre olika pappor innebär mycket logistik och planering – men Tilde de Paula Eby tror inte det är mycket lättare bara för att man har alla barn med samma man.

– Jag vet inte hur alternativet ser ut, det vill säga att ha fyra barn med en man. Jag tror att det också är mycket logistik, att det är ganska tufft oavsett. Nu har jag tur, för jag har en bra relation till hela vår familj, både min man, våra barn och barnens pappor. Men det tar sin tid att bygga upp en sån relation. Man måste hela tiden tänka på det som är bäst för barnen.

Relationen till barnens pappor

Programledaren har en så pass bra relation med sina ex att de kan fira högtider tillsammans med sina barn.

– Våra barn är också ganska stora nu, så det är inte superkrångligt. Jag firar ju jul och en massa annat med barnens pappa och hans nya tjej. Vi har en väldigt bra relation.

Expressen har sökt Tilde de Paula Eby, som hänvisar till podcasten.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.