Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Tilde de Paula Ebys ärliga ord om sorgen efter uppbrotten

Tilde de Paula Eby. Foto: TV4
Tilde de Paula Eby i programmet ”Renées brygga”. Foto: TV4
Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN
Tilde leder nu programmet ”Efter fem”. Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN
Tilde de Paula Eby. Foto: OLLE SPORRONG
Tilde de Paula Eby med maken Thomas. Foto: LINN HEDESSTROM BLAD
1 / 7

Tilde de Paula Eby har fyra barn med tre pappor, nu berättar hon om hur tidigare separationer har påverkat henne. 

I ”Renées brygga” talar 46-åringen ut om sorgen och oron. 

– De tuffaste matcherna i vuxen ålder måste ändå vara de, när man fått barn med en människa och den relationen inte fungerar. Separationerna har ju så klart varit skitjobbiga, säger programledaren. 

Programledaren Tilde de Paula Eby, 46, har de senaste åren hyllats för sina insatser i tv. Något hon uppmuntrats till hemifrån av kärleken Thomas de Paula Eby, 38, som hon gifte sig med 2012. 

I onsdagens ”Renées brygga” berättar TV4-profilen om hur maken klev in i hennes och de tre barnens liv för tio år sedan med en pondus som fick henne att slappna av. Hon beskriver hur Thomas med en självklar bestämdhet klev in i hennes liv och med sin utstrålning fick henne att slappna av. 

 

 

Uppbrotten från tidigare relationer

Programledaren Renée Nyberg konstaterar under samtalet att paret nu har ett gemensamt barn tillsammans, och att Tilde de Paula Eby totalt har fyra barn med tre pappor. Något som Tilde känner att hon ifrågasatts för under årens gång, samtidigt som hon är noga med att försöka hålla de negativa kommentarerna borta. 

Samtidigt är det inte elaka ord och dömande kommentarer som varit det tuffaste; i stället är det tidigare uppbrott. 

– De tuffaste matcherna i vuxen ålder måste ändå vara de, när man fått barn med en människa och den relationen inte fungerar. Separationerna har ju så klart varit skitjobbiga, mest faktiskt för att jag har oroat mig så mycket hur det ska, om det ska påverka barnen. Det är ju det, den största matchen som man ständigt tar när man blivit mamma är den här att barnen ska må bra, säger hon och fortsätter konstatera: 

 

 

– Det är klart att när jag har separerat har jag inte varit den lyckligaste mamman och jag har varit orolig för att mina barn ska må dåligt. 

Tilde de Paula Eby berättar att hon har gått i terapi flera omgångar i livet, och att det är något hon uppmuntrar andra att också göra. 

Uppmuntrar terapi

– Jag tycker att det är så självklart att man ska ta hand om sitt känslomässiga välmående, och det gör jag mer som vuxen och som mamma än jag gjorde som yngre. För mitt mående påverkar också så många fler än mig. 

Tilde de Paula Eby avslöjar hur hon i yngre ålder brukade hålla en eller två dagar i månaden fria från möten för att då kunna bryta ihop och bearbeta sin ångest. 

– Då visste jag att den dagen kommer jag att lite grann att krascha, och då kunde jag vara i det där, leva ut den där osäkerheten, sorger och ångest, och den dåliga självkänslan, och det dåliga självförtroendet kunde få blomma den dagen när jag ändå inte hade något annat att göra. Sen kunde jag samla ihop mig, säger hon och avslutar:

– Men så är det inte riktigt längre, så att på något sätt någonstans har jag nog mognat litegrann. 

Expressen har varit i kontakt med Tilde de Paula Eby som avböjer att kommentera. 

”Renées brygga” sänds i TV4 klockan 21.00 på onsdagar.