Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Tilde de Paula Eby trotsar rädslan – får egen talkshow

Foto: Magnus Ragnvid/TV4 / Magnus Ragnvid/TV4
Darin Zanyar gästar programmet..
Foto: PELLE T NILSSON / SPA SPA | SWEDISH PRESS AGENCY
.... så även Veronica Maggio.
Foto: OLLE SPORRONG

Tilde de Paula Eby, 48, får en egen talkshow på TV4.

Med utsikt över ett somrigt Stockholm kommer hon samtala med intressanta människor.

– Starka historier, kända namn, aktuella gäster, säger hon i ”Nyhetsmorgon”.

Programmet kommer att sändas direkt från Junibackens terrass på Djurgården. Det blir förutom gäster musikframträdanden.

Tilde de Paula Eby hoppas på många givande samtal om livet i ”Tilde”.

– I min nya talkshow ser jag fram emot att mina gäster ska ha gott om tid i samtalet och att man ska hinna prata till punkt. Det är en spännande blandning av personer som kommer gästa mig i sommar vilket så klart känns jättekul, säger den folkkära programledaren i ett pressmeddelande.

Gästerna kommer att bestå av aktuella politiker, människor bakom historiska händelser samt andra kända eller okända personer med spännande berättelser. Musiken står ”några av Sveriges främsta artister” för.

– Konstellationerna av gästerna i de olika programmen kommer i vissa fall ha en koppling sinsemellan för givande och förhoppningsvis överraskande samtal, säger Tilde de Paula Eby i pressmeddelandet.

Under ett besök i ”Nyhetsmorgon” avslöjade Tilde de Paula Eby att bland andra Veronica Maggio och Darin kommer att gästa.

– Det blir allt från Mia Skäringer till Stefan Löfven. Men det viktiga är att det är aktuellt. Vi sänder ju live och ska prata om det som är mest aktuellt just nu.

Tilde De Paula har tackat ja till programmet efter flera påtryckningar. 

– Jag har varit programledare på TV4 i ungefär 25 år och flera gånger fått frågan, ska du inte göra ett program under eget namn? Och jag har bara sagt nej nej nej, det går inte, det är för läskigt. Sedan började jag närma mig 50 och då vet jag inte vad som hände, jag tänkte: Det låter kul, vi kör.

”Tilde” har premiär fredagen den 9 juli på TV4 och TV4 Play.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.