Tilde de Paula Eby slagen av nynazist

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Kanal 5
Foto: Kanal 5
Foto: Kanal 5

Efter en utekväll blev då 20-åriga Tilde de Paula Eby slagen av en nynazist, berättar hon i "Berg och Meltzer på Oscars".

Slaget i ansiktet tog så hårt att hon hamnade på sjukhus.

– Jag flög ju, jag var ju ganska liten och han var ganska stor, säger hon i programmet om händelsen.

I torsdagens avsnitt av Kanal 5:s program "Berg och Meltzer på Oscars" berättar Tilde de Paula Eby om en otäck upplevelse.

Efter en utekväll stod den då 20-åriga programledaren upp mot en aggressiv man - som slog henne så illa att hon fick åka till sjukhus.

– Jag gick och käkade min hamburgare, som man gjorde då när man hade druckit alkohol, berättar Tilde de Paula i programmet och fortsätter:

– Kommer ni ihåg de här nynazisterna som florerade mycket på 90-talet. Då var den en sådan som gick och skrek massa saker och jag tyckte att han var så otrevlig att jag sa det: "Nu vet alla vad du tycker, nu kan du vara tyst tycker jag", sa jag då, för han gick och skrek, det var väldigt otrevliga saker. Men då fortsatte han ju att gapa och då sa jag till honom igen: "Men nu kan du väl sluta".


LÄS MER: Tilde de Paula: "Har gråtit hur mycket som helst"


Tilde de Paula fortsatte att säga emot mannen, som trots det vägrade sluta skrika.

– Jag är ju på gränsen till provocerande positiv, så även denna kväll. Tillslut så skrek han massa saker till mig, och då sa jag men det gör ingenting, det kan du få göra, men du behöver inte förolämpa någon annan.

Tilde de Paula: "Den gick ur led"

Då fick mannen nog och riktade ett slag mot hennes ansikte.

– Då vevade han i gång ena armen, allt vad han orkade och bara pang, rakt på käken, så den gick ur led. Jag fick åka till sjukhuset, säger Tilde de Paula i programmet.


LÄS MER: Peter Jihde bryter ihop av Tilde de Paulas rumpbild


Trots den otäcka händelsen som slutade med ett sjukhusbesök är Tilde de Paula i dag glad över att hon vågade stå upp för vad hon tyckte var rätt, berättar hon.

– Jag flög ju, jag var ju ganska liten och han var ganska stor. Men jag var glad ändå, jag är glad i dag för jag stod upp för det som var rätt och riktigt och det tycker jag man ska göra.Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.