Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Tilde de Paula Eby firar in julen i TV4 - är årets värd

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Tild de Paula Eby blir TV4:s julvärd.
Foto: TV4
Tilde de Paula Eby tycker att uppdraget känns viktigare än någonsin.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON

Tv-julen är komplett – nu vet vi vem som blir TV4:s julvärd.

Och det blir ingen mindre än programledaren Tilde de Paula Eby. 

– Det har varit ett svårt år och det blir en annorlunda jul. Att få vara sällskap, för de som vill det, på julafton ser jag som det finaste, säger hon i ett pressmeddelande. 

Det blir konstnären Lars Lerin, 66, som tänder ljuset i SVT:s sändning på julafton. 

– Jag ska vara lite sällskap till de som är mest ensamma. Jag har en mamma på ett äldreboende så jag kan vinka till henne. Jag kan sitta där och vara lite sällskap och berätta om de jular jag varit med om tidigare, berättade han nyligen. 

Men Lars Lerin får också sällskap av programledaren Tilde de Paula Eby, 48, som också ska fira in julen – men i TV4. 

– Jag har återigen fått det ärofyllda uppdraget att vara julvärd på TV4 och i år känns det viktigare än någonsin, säger hon i ett pressmeddelande. 

”Det har varit ett svårt år”

Tilde de Paula Eby säger att hon ser fram emot att kunna bidra med att människor är lite mindre ensamma under julen. 

– I år är vi många som inte får fira jul som vi brukar – som inte får vara med de vi älskar. Det har varit ett svårt år och det blir en annorlunda jul. Att få vara sällskap, för de som vill det, på julafton ser jag som det finaste, fortsätter hon. 

Inte första gången

Precis som Tilde de Paula Eby säger är det inte första gången hon får det prestigefulla uppdraget. 2013 var hon också TV4:s julvärd. Då var det Petra Mede, 50, som önskade god jul i SVT. 

Under julafton i år bjuder TV4 på riktig julstämning och julkonserten ”Late night Christmas”, med stjärnor som bland annat Carola Häggkvist, 54, och Jill Johnson, 47, sänds. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.