Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tilde de Paula bryter ihop efter missen

I direktsändning kan allt hända – fråga bara Tilde de Paula Eby.

När programledaren ska presentera nästa ämne i onsdagens "Nyhetsmorgon" går allt fel. 

– Ta det lugnt. Vi kommer snart tillbaka, säger kollegan Peter Jihde efter missen – samtidigt som han måste krama om Tilde de Paula, som bryter ihop av skratt. 

Bourguignon. Smaka på det ordet. 

I onsdagsmorgonens "Nyhetsmorgon" i TV4 var det just det som programledarna Tilde de Paula Eby och Peter Jihde skulle göra. Men det blev inte riktigt som de tänkt sig. 

När Tilde de Paula Eby vände sig mot kameran för att presentera det kommande matsegmentet och den franska köttgrytan Bœuf Bourguignon hade hon, milt uttryckt, problem med att sätta uttalet på maträtten.

– Nu är det dags för: Bourguignon! sa hon och betonade ordets båda g-ljud hårt, när i själva verket bara en av bokstäverna ska uttalas just så.


LÄS MER: Peter Jihdes ilska – upptäckte drönare i trädgården


Peter Jihde fick rädda situationen

Efter missen kunde varken Tilde de Paula Eby själv eller Peter Jihde hålla sig för skratt och bryter ihop i studion. För att rädda situationen valde Peter Jihde att ge sin kollega en stor kram och trösta henne med orden: 

– Det blir mat nu. Ta det lugnt, vi kommer snart tillbaka. Siri tar över, sa han och försökte lugna tittarna medan han försökte kväva sitt skratt.


LÄS MER: Tilde de Paulas förvirring under trissen: "Vad gör du nu?"


Men finns många andra som inte gör det efter sändningen. När "Nyhetsmorgon" publicerade klippet på sin Instagram med frågan "Ja, hur uttalas det egentligen?" kände tittare igen sig i den dråpliga situationen.

"Underbara Tilde" skriver en tittare. 

"Det är säkrare att beställa något som man kan uttala.." tipsar en annan om. 

https://www.instagram.com/p/BY76VfRjHGp/

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.