Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tiktok-stjärnan förlorade en miljon följare på en dag

Kontot har, i skrivande stund, 5,2 miljoner följare och över 33,7 miljoner gillamarkeringar, samt har bytt namn till @billieeilish och blivit verifierat av Tiktok.
Charli D'Amelio förlorade en miljon följare på Tiktok.
Foto: Instagram/charlidamelio / Instagram/charlidamelio
Charli D'Amelio fick kritik efter en Youtube-video med sin familj.
Foto: Skärmdump / Youtube

Charli D'Amelio, 16, har förlorat en miljon följare efter att ha fått kritik för en video där flera fans menar att hon beter sig oförskämt.

Samtidigt försvaras Tiktok-stjärnan av youtubern James Charles, som även han var med i videon.

”Ni förväntar er att hon ska vara en perfekt förebild?”, skriver James Charles på Twitter.

Det var efter videon ”Dinner at the D'Amelios” som Tiktok-stjärnan Charli D'Amelio fick kritik.

I videon bjuder 16-åringen och hennes familj, pappa Marc, mamma Heidi och systern Dixie, in youtubern James Charles, 21, för att äta middag med dem.

Middagen lagas av en privatkock och när huvudrätten, paella, serveras börjar både Charli D'Amelio och Dixie D'Amelio klaga på maten.

Charli D'Amelio frågar om hon kan få chicken nuggets i stället, något som har fått flera att reagera, skriver New York Post.

”Önskar jag hade mer tid”

16-åringen säger sedan att hon önskar att hon kunde nå 100 miljoner följare snabbare.

– Jag önskar jag hade mer tid, tänk om jag kunde få 100 miljoner följare ett år efter jag fick en miljon följare, säger hon i videon.

– Räcker det inte med 95 miljoner för dig? frågar James Charles.

När videon publicerades på onsdagen hade Charli D'Amelio 99,5 miljoner följare på Tiktok. På torsdagen hade antalet följare minskat till 98,5 miljoner.

I kommentarsfältet menar många att 16-åringen beter sig oförskämt och att de är besvikna på beteendet, skriver New York Post.

Försvaras av youtubern

Även systern Dixie D'Amelio, som har 43,8 miljoner följare på Tiktok, har fått kritik efter video.

Inför middagen berättar kocken att paellan innehåller sniglar bestämmer hon sig för att smaka på en och springer sedan i väg till familjens uteplats för att kräkas upp den igen.

– Jag kräktes, det där var inte gott, säger Dixie D'Amelio i videon.

– Det där var väldigt dramatiskt, säger mamman Heidi D'Amelio.

Youtubern James Charles, som var med i videon, försvarar Charli D'Amelio i ett inlägg på Twitter.

”Den här Charli-situationen känns inte helt hundra för mig... 100 miljoner följare på ett år och ni förväntar er att hon ska vara en perfekt förebild. Dödshot för att hon är petig med maten och skämtar om ett mål? 30+ kritiserar någon som är hälften så gammal? Känns igen...”, skriver han.

https://twitter.com/jamescharles/status/1329496296059617280
Se några av Tiktok-stjärnan Kevin Bangs klipp på Tiktok.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.