Tiger Kings drag – i väntan på Donald Trumps besked

Blev känd efter dokumentärserien i flera delar på Netflix.
Foto: NETFLIX
Blir Donald Trump hans räddning?
Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY NETWORK/SIPA USA SIPA USA

Joe Exotic, känd från Netflixserien ”Tiger king”, avtjänar ett 22-årigt fängelsestraff för mordförsök och djurplågeri.

Nu hoppas han att en av Donald Trumps sista gärningar vid presidentrodret blir att benåda honom.

Och ”Tiger king” har förberett något speciellt.

– Vid den här tiden i morgon så kommer vi att fira, sa privatdetektiven Eric Love, som arbetar med Joe Exotics fall, under måndagen, uppger Business Insider.

Under tisdagen gör Donald Trump sin sista dag som USA:s 45:e president, och enligt praxis så ägnas dagen åt att dela ut benådningar till personer som sitter i fängelse.

En av de som hoppas på att få en benådning är Joe Exotic, huvudpersonen i dokumentärserien ”Tiger king” på Netflix, som just nu avtjänar ett 22-årigt fängelsestraff för mordförsök och djurplågeri.

Joe Exotic och hans advokater har vid flera tillfällen uttryckligen bett president Donald Trump om benådning – men hittills utan att få gehör.

Men de tror att han kommer ge med sig.

”Kommer fira”

Enligt Business Insider så har Joe Exotic och hans advokater bokat en limousine för att hämta upp honom under tisdagen – under förutsättningen att Trump faktiskt benådar honom.

– Vid den här tiden i morgon så kommer vi att fira. Vi har goda skäl till att tro att det blir så. Vi är så pass säkra att vi har bokat en limousine till fängelset, sa privatdetektiven Eric Love, som arbetar med Exotics fall, under måndagen.

Konflikterna runt ”Tiger King” – efter dokumentärserien

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.