Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tiger King-stjärnan vårdas nu för corona i fängelset

Foto: NETFLIX / ©2020 NETFLIX
Foto: NETFLIX / Courtesy of NETFLIX / ©2020 NETFLIX
Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY NETWORK/SIPA USA SIPA USA
Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY NETWORK/SIPA USA SIPA USA

”Tiger Kings”-stjärnan Joseph ”Joe Exotic” Maldonado-Passage har flyttats till Forth Worth-fängelsets medicinska avdelning.

Orsak: Han misstänks ha drabbats av coronaviruset.

”Tiger King: Mord, kaos och galenskap” har blivit en omtalad framgång för Netflix. 

I slutet av dokumentärserien berättas att Joseph Maldonado-Passage, seriens huvudperson som även går under namnet Joe Exotic, dömdes till 22 års fängelse - ett straff han först avtjänade i Oklahomas Grady County Jail. 

Sedan dess har han flyttats till Forth Worth i Texas och det är alltså där han nu ska ha isolerats på fängelsets medicinska avdelning.

Orsaken är att förra fängelset haft en rad fall av corona och att det nu misstänks att även Joe Exotic drabbats av sjukdomen.

Joe Exotic kan ha drabbats av corona

Det berättar maken Dillion Passage i SiriusXM Radio Andy show:

– Vi brukar prata tre till fem gånger om dagen, men sedan de flyttade honom har vi inte hunnit ha kontakt ännu.

”Tiger King: Mord, kaos och galenskap” handlar om ett antal av de personer i USA som ägnar sig åt att födda upp stora kattdjur, som tigrar och leoparder. 

I dokumentärseriens centrum står Joe Exotic, vapentok, countrysångare, under en kort period även presidentkandidat och framför allt den som drev en privat djurpark i Oklahoma. 

Det är från fängelset Joe Exotic har lämnat in i stämningsansökan i vilken han, sammanlagt, kräver 94 miljoner dollar, alltså nära en miljard svenska kronor, av ett antal amerikanska myndigheter samt hans tidigare affärspartner Jeffrey Lowe. 

Domen mot Joe Exotic bidrog till moderns bortgång

Bland de punkter som Joe Exotic lyfter fram som orsak till sin stämningsansökan finns enligt Rolling Stone Magazine felaktigt frihetsberövande, diskriminering samtidigt som Exotic hävdar att domen mot honom bidrog till att hans mor, Shirley Schreibvogel, gick bort i förtid. 

Jeffrey Lowe, som numera äger Exotic’s Greater Wynnewood Exotic Animal Park, anklagas av Lowe för att bland annat ”vara huvudperson i en komplott för att få mitt zoo gratis”.

Exotic hävdar också, fortsatt enligt Rolling Stone Magazine, att Jeffrey Lowe ”bytte ut mina mediciner mot illegala droger, stal mina djur och förstörde mitt hus och alla mina ägodelar” samt att Lowe tvingat vittnen ljuga under rättegången mot Joe Exotic. 

Jeffrey Lowes fru Lauren kallar anklagelserna för ”nonsens”.

– Vi är inte oroliga, säger hon till Rolling Stone Magazine.


Hollywood nedstängt – det gör kändisarna i karantän

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.