Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tiarabråk skakar det brittiska kungahuset

Hertiginnan Meghan i tiaran som drottningen valt.Foto: I-IMAGES / POLARIS / I-IMAGES / POLARIS POLARIS IMAGES
Drottning Elizabeth ska ha blivit nöjd efter att hertiginnan hade tiaran som hon valde.Foto: ANWAR HUSSEIN COLLECTION / WENN/IBL

När det var dags för Meghan, 38, att gifta in sig i det brittiska kungahuset och bli hertiginnan Meghan ville hon ha en speciell tiara. 

Men den tiaran passade inte drottning Elizabeth II, 94, så hon bestämde vilken tiara hertiginnan Meghan skulle ha. 

Det avslöjar kungliga källor för Daily Mail

När Meghan, hertiginnan av Sussex, skulle gifta sig 2018 ville hon ha en tiara full med smaragder.  Men det var ingen som uppskattades av drottningen. Hon ville att kungahusets nya medlem skulle ha en diamanttiara som tillhört drottningens farmor, drottning Mary. Och så blev det.

– Drottningen ska ha sagt att Meghans man, hertigen av Sussex, att Meghan inte fick välja vilken tiara hon ville utan att hon skulle bära den som drottningen gav henne, det säger Daily Mails källor.

Enligt samma källor ska drottningen ha ifrågasatt att Meghan ville ha slöja på bröllopet då hon redan varit gift en gång tidigare.

Hyllade tiaran efter bröllopet

Paret Sussex ska ha blivit vansinniga och hertigen ska ha åkt till drottningen för att säga ”Meghan har det hon vill” men drottning Elizabeth ska ha tillrättavisat hertigen av Sussex och när det var dags för bröllop hade Meghan på sig diamanttiaran.

– Jag tycker att tiaran var helt perfekt för den var stilren och enkelt. Den fungerade fantastiskt med klänningen och allt kändes väldigt tidlöst men ändå modernt, har hertiginnan Meghan sagt efteråt, skriver den brittiska tidningen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.