Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Thorsten Flincks kris – får hjälp av Frälsningsarmén

Thorsten Flinck: "Jag fick diskbråck efter samtalet"
Thorsten Flinck har drabbats hårt av diskningen i Melodifestifalen.
Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Något han berättar om för tidningen Faktum.
Foto: OLLE SPORRONG
Thorsten Flinck med låtskrivaren Thomas G:son vid SVT:s presentation av artisterna i Melodifestivalen 2020. Det blev dock ingen medverkan för Flinck till sist.
Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN

Thorsten Flinck diskades från Melodifestivalen då han var misstänkt i en pågående brottsutredning.

Något som har slagit hårt ekonomiskt mot artisten och skådespelaren – som bland annat tvingats be Frälsningsarmén om hjälp.

– Jag fick checkar på 500 spänn att köpa mat för, säger han till tidningen Faktum

Efter att ha åtalats för olaga hot och skadegörelse efter en händelse i Varberg våren 2019 valde SVT och Melodifestivalens produktion att diska Thorsten Flinck, 49, från årets upplaga av tävlingen.

Beslutet har inneburit ett stort ekonomiskt bakslag. Flinck berättar om de svåra månaderna i det kommande numret av tidningen Faktum, vilket Aftonbladet var först med att skriva. 

Bland annat säger artisten att han hoppas på hjälp från Svenska Akademien.

– Jag får ringa Kristina Lugn och be henne att Svenska Akademien ska ge mig nåt. De gjorde det en gång när jag inte hade några pengar. Då kom det in 60 000 ett par dagar senare, berättar han för Faktum i det nummer som släpps på tisdagen 21 april.


Kämpar med ekonomin

Thorsten Flinck uppger också att han haft så pass dåligt med pengar att han vänt sig til Frälsningsarmén.

– Jag fick checkar på 500 spänn att köpa mat för. Och kläder. Nu får jag nöja mig med sekunda varor.

Han beskriver också kampen för att varje dag få ihop tillräckligt med pengar.

– Det är fruktansvärt jobbigt och jag måste ha tag i 60 kronor om dagen för att jag snusar en dosa snus om dagen, säger han till Faktum.

Hoppas få pengar genom podcast

I tidningen berättar Flinck samtidigt att medieprofilen Sigge Eklund ska producera flera podavsnitt med Thorsten Flinck och hans bror Richard. Något som han hoppas snart ska hjälpa honom ekonomiskt igen. 

Faktum är en tidning som säljs av hemlösa personer i bland annat Göteborg, Malmö, Lund, Helsingborg, Kristianstad, Jönköping, Växjö och Karlstad.

Expressen har sökt Thorsten Flinck för en kommentar.

Thorsten Flinck diskas från Melodifestivalen

Thorsten Flinck diskas från Melodifestivalen

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.