Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Thorsten Flincks konflikter: ”Höll på att förgöra mig”

Thorsten Flinck diskades från Melodifestivalen då han befann sig i en pågående rättsprocess. Nu vill han framföra ”Miraklernas tid” i ”Allsång på Skansen”.
Thorsten Flinck har inte pratat med sin bror på 20 år.Foto: OLLE SPORRONG
Sigge Eklund lärde känna tvillingarna Thorsten och Richard Flinck när han var 20 år, 1994.Foto: ANNA-KARIN NILSSON

Tvillingbröderna Thorsten och Richard Flinck möts på nytt efter 20 år i podden ”Återföreningen”.

Thorsten Flinck beskriver i samtalen – som leds av initiativtagaren Sigge Eklund – hur brodern brukade ringa tidigt om mornarna och trakassera honom.

– Det var förskräckliga saker... Det var kompromisslöst, säger han.

Bröderna talade inte med varandra på två årtionden efter att ha skilts åt under dramatiska former. Nu möts de igen efter att Sigge Eklund tagit initiativ till ”Återföreningen”, vars första avsnitt finns att lyssna på från och med torsdag.

Syftet är att gå till botten med konflikten mellan teatermannen och konstnären Thorsten Flinck och entreprenören Richard Flinck.

”Mitt liv föll”

Tonläget är mörkt och tungt. I podden berättar till exempel Thorsten Flinck att hans bror brukade ringa och be honom ta livet av sig.

– Det var förskräckliga saker. Richard ringde mig varje morgon. Det var kompromisslöst. Det var varje morgon. Någonstans mellan fyra och sex varje morgon. ”Jag älskar dig, men snälla älskade Thorsten, du måste ta livet av dig”, säger han i podden.

Richard Flinck förklarar i ”Återföreningen” att telefonsamtalen var en reaktion på att han länge tog hand om brodern och själv drogs ner.

– Det är mänskligt att reagera så eftersom han höll på att förgöra mig. Han drog ner mig och sabbade hela mitt liv, säger Richard och tillägger:

– Det gick ut över mitt privatliv. Mitt liv föll. Allt gick under.

Drev företag ihop

Sigge Eklund lärde känna Thorsten och Richard Flinck, i dag 59 år, 1994 när han var 20 år. Det ledde till ett intensivt umgänge med bröderna under de fem följande åren. Han grundade och drev internetbyrån Hyperlog tillsammans med Richard Flinck.

Men företaget kraschade och även Sigge Eklunds relation med tvillingarna slutade i katastrof.

– Det var en av de största kriserna i mitt liv, att ha investerat allt på alla plan i en så nära vänskapsrelation och affärsmässig relation och sen bli ovänner. Jag lämnade honom och hans tvillingbror Thorsten Flinck samtidigt som de blev dödsfiender, säger han i ”Alex och Sigges podcast”.

– Jag flydde därifrån hals över huvud utan en krona på kontot och utan jobb. Och fick börja om från noll.

”Svårt att ta in”

”Återföreningen” spelades in under sommaren i tio avsnitt.

– Vissa saker som kommit fram är så mörka så att det är svårt att ta in, säger Sigge Eklund i ”Alex och Sigges podcast”. 

– Jag trodde samtalen skulle handla om en återförening. Men ganska snabbt gav jag upp idén om en kärleksfull återförening. I stället började ett detektivarbete där jag försökte förstå varför klyftan är så djup.

Skådespelaren berättar om känslorna och relationen med sin pappa.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.