Thorsten Flinck känner igen sig i pjäsen "Kapplöpningen". - Men just spelmissbruk är ett av få missbruk som jag personligen inte har undersökt, säger han.
Thorsten Flinck känner igen sig i pjäsen "Kapplöpningen". - Men just spelmissbruk är ett av få missbruk som jag personligen inte har undersökt, säger han.

Thorsten Flinck: "Folk vågar inte prata med mig"

Publicerad
Uppdaterad
Han geniförklardes inom teatern men slutade.
Efter tunga år gör han comeback.
- Jag hade oturen att få smak för droger - det är
ingenting att skoja om. Efter min morfinperiod är det flera som inte vågar prata med mig, säger Thorsten Flinck, 44.
Han hade tänkt sluta med teater men en pjäs om missbruk - spelmissbruk - fick honom att ändra sig. - Jag kan känna igen mig i situationen eftersom jag ofta har haft problem med pengar. Men just spelmissbruk är ett av få missbruk som jag personligen inte har undersökt, säger han. Med sin uppsättning av "Fadren" på teater Plaza år 2000 geniförklarades Thorsten Flinck, men efter att flera pjäser inte blev av och ett rättighetsbråk i samband med "Doktor Glas" kom uppmärksamheten att riktas mot Thorsten Flincks personliga problem.

"Jag är vansinnigt snäll"

- Det fanns en tid då jag var gud. Men nu ska den bilden av mig rivas ned. Jag blir väldigt ledsen när folk gör narr av mig och min morfinperiod. Efter min morfinperiod är det flera som inte vågar att prata med mig, fast att jag är vansinnigt snäll. Senast Thorsten regisserade var "Doktor Glas" hösten 2002. Strax efter det att den gick upp, dog Thorsten Flincks mentor - skådespelaren Keve Hjelm. - Hans död gjorde mig oerhört ensam, säger Thorsten med tårar i ögonen.

"Vi älskade varandra"

De träffades första gången när Thorsten var 19 år och gick på scenskolan. - Jag får gråten i halsen när jag tänker på Keve. Vi älskade varandra bottenlöst och jag känner att jag inte har fått leva ut min sorg. Känner du att du är på väg tillbaka nu? - Jag är tillbaka inom de sociala strukturerna. Just nu bor jag inneboende i Solna. Men jag drömmer om en kulturlägenhet med en täppa för mig och mina döttrar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag