Thomas Wassberg är klar för Let's dance. Foto: Christian ÖrnbergThomas Wassberg är klar för Let's dance. Foto: Christian Örnberg
Thomas Wassberg är klar för Let's dance.  Foto: Christian Örnberg
Han berättar att det tog flera månader innan kanalen lyckades övertyga honom att vara med. Foto: Nils JakobssonHan berättar att det tog flera månader innan kanalen lyckades övertyga honom att vara med. Foto: Nils Jakobsson
Han berättar att det tog flera månader innan kanalen lyckades övertyga honom att vara med.  Foto: Nils Jakobsson

Thomas Wassberg klar för Let's Dance

Publicerad

Skidlegendaren Thomas Wassberg är klar för Let's Dance.

Det avslöjas i Nyhetsmorgon.

 – Det tog några månader innan jag tackade ja till programmet, säger han.

TV 4:s flaggskepp har premiär den 11 mars. Nu har ytterligare ett namn på en av deltagarna som ska vara med i den kommande säsongen, släppts.

Det är den berömda skidlegendaren Thomas Wassberg som har bestämt sig för att vara med i programmet. Nyheten avslöjades i TV4:s "Nyhetsmorgon", där Wassberg var en av gästerna.

– Det ska bli grymt kul att följa dig, säger programledaren Jesper Börjesson.

Kanalen fick övertyga Thomas Wassberg

Men det var en tystlåten Wassberg som tog plats i studion. Han berättade dock att det tog flera övertalningsförsök innan TV4 lyckades få honom att ställa upp:

– Det tog några månader innan jag tackade ja, säger han.

Förutom Thomas Wassberg är även skådespelaren Pia Johansson, programledaren Nassim Al Fakir, operasångaren Rickard Söderberg, programledaren Linda Lindorff och sångaren Elisa Lindström klara för "Let's dance".

 

 

LÄS MER: Dansbandsstjärnan är klar för "Let's Dance"

 

 

TV4 har jagat honom länge

Expressen har tidigare kunnat avslöja att TV4 har varit på jakt efter just Thomas Wassberg. Det var efter förra årets succé med legendaren Ingemar Stenmark som kanalen genast skickade i väg en förfrågan till Thomas Wassberg.

Något som han då inte ville kommentera.

– Jag har inga kommentar till det, sa Wassberg då.

 

 

LÄS MER: Efter brorsans succé - nu är hon klar för "Let's dance"

 

 

Thomas Wassberg har vunnit fyra OS-guld, tre VM-guld, tre VM-silver och ett VM-brons. Dessutom har han ett flertal individuella SM-titlar.

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag