Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Thomas Stenström: ”Det är overklig stämning här”

Thomas Stenström.
Foto: KARL MELANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Thoman Stenström, Daniel Adams-Ray, Monica Mac, Melissa Horn, Maxida Märak, Andreas Mattson.
Foto: KARL MELANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Det har varit mycket ”middagar och vin” under ”Så mycket bättre”-inspelningen – precis som Thomas Stenström hade förväntat sig. 

Men upplevelsen har också varit golvande på ett sätt han inte hade trott.

– Jag har alltid tänkt att det är något man säger när man har en kamera i ansiktet. Men jag fattar verkligen, det är en ascool grej vi är med om, säger han från pensionat Grå gåsen på Gotland. 

Den hyllade artisten Thomas Stenström hade ingen stark relation med ”Så mycket bättre” när han tackade ja till att vara med. Tillsammans med artister som Viktor och Gustaf Norén, Siw Malmqvist, Peter Jöback och Melissa Horn har han i veckan spelat in den nya säsongen av programmet. 

– Det är overklig stämning här ute, vilket jag tycker är bra. Jag tycker inte så mycket om vardagslivet, säger han. 

– Jag hade inte några förväntningar eller bilder av hur det skulle vara. Men jag måste säga att det har varit en fantastisk fin grej.  Det är mycket grymma människor här, som har lagt ner tid på samma grejer jag lagt ner på. 

Thomas Stenström, som slog igenom med dunderhiten ”Slå mig hårt i ansiktet”, har inte haft svårt att öppna upp sig – även om samtalen lett in på vägar han inte hade trott.

– Vi har pratat om massor av saker jag inte hade tänkt mig.

– Det är personligt hela tiden, jag har liksom inget annat läge. Men det är ju alltid jobbigt att dela med sig av något personligt. Skillnaden nu är ju att man har en kamera i ansiktet. 

Thomas Stenström slog igenom med låten ”Slå mig hårt i ansiktet” 2014.
Foto: KARL MELANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN

”Jag är inte trött”

När Uddevalla-artistens medverkan avslöjades i våras spekulerade han kring hur veckan skulle se ut. 

– Man ska dricka vin och äta middag, det är jag bra på. Det har jag gjort några timmar, sa han då i radioprogrammet ”Gry Forssell med vänner”.

Han säger att den bilden till viss del fortfarande stämmer, men han medger att veckan betytt mer än så.

– Det har varit väldigt mycket käka middag och dricka vin. Men man pratar ju också på middagarna. Det har varit många saker som varit golvande.

– För oss är detta inget tv-program. Vi är med om väldigt feta stunder. Att sitta två meter från Cherrie när hon sjunger är så jäkla lyx. 

Man har ju hört att det är rätt hårt tempo under veckan, är du trött?

 – Det är sjukt högt tempo. Men jag tror min morsa, som jobbade som undersköterska och hade tre barn, var tröttare. Och jag tror min farsa var tröttare när han gick upp fem på morgonen och bar betong. Så nej, i jämförelse med det är jag inte trött. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.