Thomas Di Leva: "Jag har aldrig lyft min hand mot någon." Foto: Jan Wiriden
Thomas Di Leva: "Jag har aldrig lyft min hand mot någon." Foto: Jan Wiriden

Thomas Di Leva: "Jag har aldrig lyft min hand mot någon"

Publicerad
Uppdaterad
Nu bryter Thomas Di Leva, 46, tystnaden kring anklagelserna om misshandel av ex-kärleken och "På spåret"-stjärnan Zinat Pirzadeh, 43.
Sångaren väljer att ge offentlighet åt det som hänt och säger:
- Helt uppenbart var det någonting som gick fel. Jag är emot våld i alla former.
Samtidigt säger hans före detta flickvän:
- Jag står fast vid det jag berättat. Jag vägrar låta mig behandlas illa mer.
tragiskt slut. Thomas Di Leva och Zinat Pirzadeh under utdelningen av Polarpriset 2008. Året därpå anmäldes Thomas Di Leva för misshandel av Zinat Pirzadeh. Nu väljer de båda var för sig att berätta om vad som hände. Foto: Olle Sporrong
Zinat Pirzadeh: "Jag står fast vid det jag har sagt."Foto: Cornelia Nordström
Det var natten till tredje november ifjol, strax före midnatt, som polis kallades till en villa i södra Stockholm. En manlig artist anmäldes för misshandel efter det att hans flickvän ringt 112.
Polis på plats upprättade en anmälan, men förundersökningen lades sedan ner. Kvinnan vägrade samarbeta.
Nu träder Thomas Di Leva - i en TT Spektra-intervju - fram och berättar att det är han som var den anklagade artisten.
- Det är verkligen tragiskt det här.
- Det kändes naturligtvis oerhört jobbigt eftersom det inte fanns någon grund i anklagelserna. Men jag hade stöd från skivbolag, vänner och min före detta fru. Alla omkring mig, som vet vem jag är, säger Thomas Di Leva till TT Spektra.
Var det något som gick fel den kvällen? Något du ångrar?
- Helt uppenbart var det något som gick fel. Vad som hände den kvällen är mellan oss inblandade, men det hade absolut ingenting med våld att göra. Jag kan i ett frustrerat tillstånd ringa till polisen och säga att du har slagit mig, och de kommer hit. Men de kommer snabbt att märka att så inte är fallet. Jag är emot våld i alla former och vill nu bara gå vidare med mitt liv, säger Thomas Di Leva.

Har ny flickvän

Hur lever du i dag, är du i ett förhållande?
- Jag har flickvän, jag tror på kärleken.
På debattsajten Newsmill skrev Thomas Di Leva i fredags att han var kritisk till mediernas bevakning av anmälan och svor sig med kraft fri:
- Jag har aldrig lyft min hand mot någon av mina medmänniskor. Det gör anklagelserna särskilt svåra att hantera.

"Hans ord ekar tomma"

För första gången väljer nu Thomas Di Levas ex-flickvän - skådespelerskan och stå upp-komikern Zinat Pirzadeh - att med namn berätta om misshandelsanmälan.
Hon bröt med Thomas Di Leva efter den där novembernatten och flyttade hem till sig.
Tidigare har Zinat Pirzadeh anonymt för Expressen berättat om ett liv i konstant rädsla och om sångarens svartsjuka och kontrollbehov.
- Jag står fast vid det jag har berättat för Expressen tidigare. Jag vill inte bli vidare indragen i dessa självförhärligande utspel. Thomas Di Levas ord ekar tomma för mig nu när jag vet vad de döljer. Kärlek är hur man handlar, inte vad man säger. Jag tror att allt fler inser det.
Zinat Pirzadeh berättar att hon nu har återtagit kontrollen över sin tillvaro och att hon har en ny kärlek i sitt liv.
- Jag har gått vidare och fått tillbaka mitt liv. Min karriär har tagit fart igen. Jag träffar mina barn och mina föräldrar och jag kan umgås med både tjej- och killkompisar utan att behöva förklara mig eller känna rädsla.
Hon säger vidare:
- Jag har lämnat det som hänt bakom mig och vägrar låta mig behandlas illa mer. Och sätter därmed en punkt för allt som hade med Di Leva ett göra. Jag har gått vidare.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag