Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Thomas Bodströms bråk med Gladiatorn

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Thomas Bodström.
Foto: Tomas Leprince
Roddy "Hero" Benjaminsson, känd från TV4:s "Gladiatorerna"
Foto: Eric Josjö/Tv4 / Eric Josjö/TV4

Gladiatorn Roddy "Hero" Benjaminsson hänger ut namnen på brottsmisstänkta och dömda.

Nu kritiseras han av Thomas Bodström i Mix Megapol - och försvarar sig själv.

– Något måste hända, det får vara nog. Sverige är rättslöst för kvinnor, säger Roddy Benjaminsson i Mix Megapol.

Roddy "Hero" Benjaminsson, känd från TV4:s "Gladiatorerna" har blivit omskriven den senaste veckan för att han har startat en hashtagg på Twitter och Facebook, där han namnger både brottsmisstänkta och dömda vid namn.

Han ska bland annat ha länkat till en artikel om en våldtäktsmisstänkt 16-åring, och bett sina följare att komma med bild och namn, så han kunde skriva ut det.

Expressens krönikör Alex Schulman skriver i sin senaste krönika:

"Det tycks som att Roddy Benjaminsson bestämt sig för att vara en svensk motsvarighet till den amerikanske Judge Dredd, superhjälten som både är polis, domare och bödel i ett. Straffen som han utdömer är skam." skriver Schulman.

Nu pratar Benjaminsson om sitt syfte med att hänga ut namn på dömda i Mix Megapol. I en debatt med advokaten Thomas Bodström förklarar gladiatorn att han gör det för att skydda kvinnor under tisdagsmorgonen.

– Något måste hända, det får vara nog. Sverige är rättslöst för kvinnor. Du kan få hårdare straff för att du delar en film än för att spöa en kvinna. En kvinna som blir slagen av sin man får fly. Männen som slår och våldtar, det är ingen engångshändelse, det är så de förhåller sig till kvinnor, säger Roddy Benjaminsson i Mix Megapol.

Thomas Bodström tycker det är ett bra syfte, men att "Hero" går till väga på fel sätt.

– Det är ingen som försvarar beteendet att man slår kvinnor, och det är bra att fler ger sig in i debatten. Men det vore bra Hero om du satte dig in lite mer i det. Sen tycker jag du ska driva de här frågorna, absolut, men det har inget att göra med det pöbelbeteende som är att hänga ut dömda människor som sen kanske blir frikända, svarar Bodström.


LÄS MER: Det här är "Gladiatorernas" riktiga namn – och så ser de ut


Roddy "Hero" Benjaminssons argument mot Thomas Bodström


LÄS MER: Spårar ur i Gladiatorerna: "Oj, shit"


Roddy Benjaminsson, som säger att han jobbat i "behandingsbranchen" de senaste 20 åren, berättar om en person i hans närhet som utsatte sin dotter för sexuella övergrepp och blev av med vårdnaden, men sen skaffade ett nytt förhållande med en kvinna, och som ska ha våldfört sig på hennes barn i stället.

– Han blir dömd för det, men han är ute och begår nya övergrepp. Rättsystemet är skapat av män för att bevaka mäns intressen. Kvinnorna kommer i andra hand, tycker Benjaminsson.

Thomas Bodström menar att det inte är någon som säger att det är okej att slå kvinnor eller våldföra sig på barn, men tycker ändå att Benjaminsson ska kolla upp det han pratar om mer än han har gjort.

– Frågan är om du som en känd person ska använda ditt kändisskap till att hänga ut dömda personer, som dessutom kan visa sig vara dömda felaktigt. Det kan få väldigt farliga konsekvenser, säger Thomas Bodström, och poängterar att Benjaminssons statistik är felaktig.Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.