Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Thomas, 80, förlorade sin fru - tre månader senare kom storvinsten

Thomas Göthe skrapade fram en kvarts miljon kronor på långfredagen. Foto: Svenska Spel
Thomas Göthe i TV4:s "Nyhetsmorgon". Foto: Svenska Spel

Thomas Göthe från Täby förlorade i december sin hustru sedan 50 år tillbaka.

Paret skrapade många Trisslotter tillsammans under åren.

På långfredagen skrapade han fram en kvarts miljon i TV4:s "Nyhetsmorgon".

– Det är tråkigt att hon inte fick vara med och uppleva det här, säger Thomas enligt ett pressmeddelande från Svenska Spel.

Thomas Göthe, 80, och hans hustru brukade skrapa en del Triss tillsammans. När hustrun gick bort i december hade Göthe kvar en vinstlott på 60 kronor som de hade skrapat fram ihop.

Två veckor efter hustruns bortgång bytte han in lotten till två nya och därefter skrapade han fram tre tv-rutor. På långfredagen var det hans tur att komma till TV4:s ”Nyhetsmorgon” och där skrapade han fram en vinst på en kvarts miljon kronor. 

– Det är tråkigt att hon inte fick vara med och uppleva det här, säger Thomas enligt ett pressmeddelande från Svenska Spel.

”Jag kände aldrig den där glädjen”

Thomas Göthe berättar att den riktiga glädjen uteblev den dagen han skrapade fram de tre tv-rutorna och visste att han skulle få besöka "Nyhetsmorgon" för att skrapa fram minst 100 000 kronor. 

– Det vart inte som det skulle ha blivit om frugan hade varit med, då hade jag ropat ut "oj, kolla vad vi har fått". Men så blev det inte nu utan jag bara konstaterade kallt att jag hade fått tv-rutorna på min triss. 

I dag känner Thomas Göthe glädje över vinsten som han ska använda till att resa. Han blev väldigt överraskad av beloppet på en kvarts miljon kronor. 

– Jag var helt övertygad om att jag skulle få 100 000 kronor och inget annat, så kul var det. 

 

LÄS MER: Marcus, 34, vinner storvinst i sändning 

 

Thomas Göthe fyller sina dagar med att umgås med barn, barnbarn och bekanta. 

– Vi träffas och hörs av hela tiden, så jag har det bra på det viset, säger han.

Han fortsätter:

– Sen har jag min stora lufs som ligger bredvid mig, en Berner sennenhund. Det är min kompis nu för tiden. 

 

LÄS MER: Nyhetsmorgon presenterar sin nya programledare  

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.