Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Therese Lindgrens tuffa kamp: ”Isolerade mig”

Therése Lindgren: "Kommer prata ångest och kämparglöd"
Foto: Youtube
Foto: JOHAN JEPPSSON / IBL
Foto: Dplay

Therese Lindgren är en av årets sommarpratare i ”Sommar med P1”. 

Nu berättar hon om sina panikångestattacker som hon levt med under tio års tid.

– Jag handlade inte ens mat själv, slutade träffa vänner och lämnade knappt lägenheten, säger hon. 

Therese Lindgren är en av Sveriges största Youtubers med över en miljon prenumeranter. Även på Instagram följs hon av en miljonpublik där hon delar med sig av sitt liv, inredning och skönhetsprodukter. 

Men utöver de lättsamma ämnena pratar även Therese Lindgren om sin ångest och sina panikattacker. 

Detta är nu något hon ska prata om i ”Sommar i P1”. 

– Mitt program handlar om att kämpa med orostankar. En dag insåg jag att min oro gått så långt att den höll på att ställa sig mellan mig och dem jag älskar. Häng med mig till terapisoffan där jag får lära mig att förstå min oro och kanske besegra den, säger hon i ett pressmeddelande. 

För Expressen berättar hon nu hur det känns att få vara en av årets sommarpratare. 

– Det känns så stort att få sommarprata. Jag har drömt om att få göra det i flera, flera år. Jag är glad, men också lite nervös, för mitt sommarprat är väldigt personligt.

Levt med panikångest i tio år

Therese Lindgren berättar vidare om vad det är för psykisk ohälsa hon lider av som hon kommer prata om i sitt sommarprat. 

– Jag kommer att berätta om panikångesten som jag levt med i tio år, men också om en skenande oro som blivit ett problem under de senaste åren. I sommarpratet får man följa med till terapisoffan, möta min psykolog och ta del av min historia, säger hon. 

När insåg du att du behövde söka hjälp för detta? 

– Jag sökte hjälp för första gången 2011, då gick jag i samtalsterapi för första gången, sedan har jag gjort det till och från sedan dess. 

Hur har detta påverkat dig och ditt liv? 

– Till en början, när panikattackerna var som värst isolerade jag mig helt, eftersom att jag var så rädd att utlösa nya attacker. Jag handlade inte ens mat själv, slutade träffa vänner och lämnade knappt lägenheten. Idag har jag tack och lov inte de besvären, det enda sättet jag märker av panikångesten i dag är att jag inte vågar flyga flygplan. Senast jag flög utomlands var 2011, säger hon. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.