Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Therése Lindgren säljer sitt miljonföretag: ”En fantastisk resa”

Therese Lindgren säljer sitt miljonföretag Indy Beauty.
Foto: OLLE SPORRONG

Influencern Therése Lindgren säljer nu sitt miljonföretag Indy Beauty.

”Det har varit en fantastisk resa men det har nu blivit dags för mig att gå vidare”, skriver hon på Instagram om försäljningen.

Det var för fem år sedan som influencern och företagaren Therése Lindgren, 35, statade skönhetsföretaget Indy Beauty med inriktning på veganska produkter.

Nu meddelar hon på Instagram att hon säljer företaget till svenska bolaget CCS Skincare Brands.

”De kommer att fortsätta utveckla Indy Beauty baserat på samma värderingar och höga krav på kvalitet, etik och transparens som är förknippat med varumärket i dag.

Jag kommer att fortsätta att vara ansiktet utåt för Indy Beauty en tid framöver, men inte i form av delägare. Det här gjorde vi bra hörni!”, skriver Therése Lindgren på Instagram.

https://www.instagram.com/p/CdaXigluulC/

Omsätter över 40 miljoner

Under 2020 omsatte Indy Beauty omkring 41 miljoner kronor och gjorde ett resultat på 5,5 miljoner. Bolaget hade även tillgångar på över 16 miljoner.

Therése Lindgren är stolt över sitt företag som hon nu väljer att sälja.

”För fem år sedan var det omöjligt att hitta hitta veganska skönhetsprodukter, inte ens när man mejlade företagen kunde/ville de berätta vilka produkter som innehöll animalier, medan det i dag snarare är regel än undantag att varumärken kommunicerar vilka produkter som är veganska och inte. Jag vågar påstå att Indy Beauty haft ett finger med i spelet när det kommer till den här förändringen, och över det är jag så jävla stolt”, skriver hon på Instagram.

2020 sålde Bianca Ingrosso en del av sitt sminkföretag Caia och tjänade då runt 200 miljoner kronor. Även Isabella Löwengrip sålde sitt skönhetsföretag Löwengrip Beauty till norska Dermanordic samma år och tjänade då 12,7 miljoner kronor.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.