Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Therése Lindgren: Det retuscherar jag bort

Hon är en av Sveriges största Youtube-stjärnor
Therése Lindgren.
Foto: OLLE SPORRONG
Therése Lindgren.
Foto: EERO HANNUKAINEN / IBL

Therése Lindgren är för att visa sin riktiga hud i sociala medier.

Men i ”Tjejpodden” avslöjar influencern att det finns saker som hon själv brukar redigera bort på sina bilder.

– Det går så fort när jag sitter i de där apparna, säger hon i podcasten.

Har du retuscherat bilder på dig som du lagt ut på sociala medier?

I ”Tjejpodden” får Therése Lindgren frågan om hon brukar redigera sina bilder så att det ska passa in i ”idealet” som finns på sociala medier.

– Jag är ganska lik idealet på det sättet att jag är vit, jag är smal, jag har tuttar och jag har en rumpa. Alltså om man tänker på hur idealet ser ut här i västvärlden så är jag relativt lik, men jag retuscherar mina bilder. Framför allt när det kommer till ljus och så där, svarar Therése Lindgren då.

Influencern tillägger snabbt att det dock finns något som hon brukar redigera bort.

– Men jag har absolut tagit bort finnar, gud ja.

– Jag har till och med gått igenom på min Youtube-kanal och visat när jag först upptäckte facetune och började göra min näsa mindre. Nu när jag går tillbaka och kollar herregud alltså, det ser inte klokt ut, fortsätter hon.

Lägger till fräknar

Therése Lindgren får sedan frågan av Johanna Bladh och Amanda Lekland om hon än i dag redigerar storleken på sin näsa.

– Jag kan ta bort en finne eller två, men näsans storlek nej, säger Lindgren och fortsätter:

– Egentligen lägger inte jag någon värdering i den där finnen och jag är allt för att visa riktig hud. Nu har inte jag finnar så ofta så det kanske var ett dåligt exempel. Men ibland kan jag lägga på fräknar till exempel.

Vidare säger influencern att hon själv inte tänker på att de redigerade bilderna kan leda till att de som sedan ser bilderna i sina flöden kan påverkas negativt.

– Det går så fort när jag sitter i de där apparna, det är så lätt hänt och det där blev snyggt och sen så reflekterar jag inte över att det kan ge ringar på vattnet och att jag är en del i ett större maskineri som påverkar. Det är lätt att glömma det eftersom jag bara är människa.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.