Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Therese Lindgren berättar om våldtäkten: ”Skrek”

Otäcka telefonsamtalet till Therése Lindgrens mamma
Therése Lindgren berättar öppet om en midsommarnatt då hon blev våldtagen, i sitt ”Sommar i P1”.
Foto: JOHAN JEPPSSON / IBL
Therése Lindgren.
Foto: Dplay

Therése Lindgren är inte rädd för att prata om de svåra ämnena, som panikångest, depression och psykisk ohälsa.

I ”Sommar i P1” berättar Youtubern nu om en midsommarnatt, då hon blev våldtagen.

– Hon skrek och sparkade, men han var tre decimeter längre än henne, tyngre och starkare, säger hon i sommarpratet.

Influencern Therése Lindgren är känd för att prata om psykisk ohälsa inför sin miljon följare på Youtube, och i sitt sommarprat i ”Sommar i P1” får lyssnarna följa med henne till psykologen.

Lindgren konstaterar att hon har gått i terapi i flera omgångar tidigare, och berättar om sin tid som utbränd med paniksyndrom.

Therese Lindgren berättar om ett möte med sin tidigare psykolog, som hon kallar för ”Lars Lars”, där han tog upp ett tungt ämne.

– Under en terapisession läste han en berättelse om en ung kvinna som vaknat upp natten efter midsommar av att hennes vän sedan fem-sex år våldtog henne. Hon skrek och sparkade, men han var tre decimeter längre än henne, tyngre och starkare, säger Therése Lindgren i ”Sommar i P1”.

Influencern konstaterar att hon blev förkrossad av den hemska berättelsen, och ville göra allt för att trösta den utsatta tjejen.

– Mitt hjärta gick sönder. Jag ville ta hand om henne, berätta för henne att hon var starkast i världen och att allt kommer bli bra. Berätta för henne att det som hände den natten inte var hennes fel, och att jag kommer skydda henne, säger hon i sommarpratet.

Therése Lindgren: ”Jag som tog mig loss”

Terapeuten ”Lars Lars” påminde henne då om att det var hennes egen berättelse – kvinnan som blev våldtagen på midsommarnatten var hon.

– Det var jag som tog mig loss och barfota sprang ut ur lägenheten den natten. Hur kommer det sig att det är så lätt att älska andra, men så svårt att älska sig själv egentligen.

Inför sitt sommarprat berättade Youtube-profilen att hon skulle bli väldigt personlig, och berätta om svåra saker.

– I sommarpratet får man följa med till terapisoffan, möta min psykolog och ta del av min historia, sa hon på presskonferensen i början av juni.

Expressen har sökt Therése Lindgren.

Therése Lindgren: "Kommer prata ångest och kämparglöd"

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.