Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Therese Lindgren ångrar videon: ”Var desperat”

Therese Lindgren berättade för Expressen i höstas om det uppmärksammade sommarpratet förra sommaren: ”Att prata om psykisk ohälsa och att öppna upp sitt innersta är jobbigt”.
Skärmdump från klippet 2015, som miljontals personer har sett, där hon berättar om uppbrottet från pojkvännen.
Foto: Youtube
Therese Lindgren har ofta pratat öppet om sin ångest och psykiska ohälsa.
Foto: OLLE SPORRONG

Therese Lindgrens klipp om uppbrottet med pojkvännen är ett av de mest sedda svenska klippen på Youtube.

Men fem år senare ångrar hon videon.

– Jag hade gjort den otroligt annorlunda i dag, säger Therese Lindgren, 34, i Söndagsintervjun i P1.

På sin Youtubekanal har Therese Lindgren pratat öppet om sin ångest och psykiska ohälsa. När hennes pojkvän Anders, som hon senare blev tillsammans med igen, för fem år sedan gjorde slut berättade hon även det i ett klipp.

I videon gråter hon och förklarar att hennes omgivning avrått henne från att lägga upp den.

– Om jag ska vara ärlig så känner jag att jag behöver er. Det låter kanske skitlarvigt men det här är min mardröm, säger hon till sina följare.

”Låter klippet ligga kvar”

Den har nu visats 2,3 miljoner gånger. ”Tyvärr”, säger Therese Lindgren själv, och beskriver sig själv som desperat i klippet.

– Där ser du en som inte vet vad hon ska göra, som inte har någon att hålla i och som inte har någon att be om råd. Så jag greppade det enda halmstrå som fanns, säger hon i Söndagsintervjun.

I dag hade hon inte spelat in klippet på det sättet. Men hon har ändå valt inte ta ner det från Youtube.

– Jag känner att det symboliserar en tid som var då, och hur jag var då. Så jag låter den ligga kvar, säger Therese Lindgren.

Starka reaktionerna: ”Blev nermejlad”

Att vara öppen med sina erfarenheter har gett Therese Lindgren en nära relation till sina följare.

Nyligen nämnde hon att hon och hennes fästman inte hade haft sex på två månader. Inte så konstigt, särskilt inte som hon just börjat äta antidepressiv medicin, tyckte hon.

Men reaktionerna blev starka.

– Jag blev totalt nermejlad av personer mellan 15 och 25 år, både tjejer och killar, som tyckte att det var helt sjukt att min kille inte har lämnat mig. Varför är han kvar? beskriver hon responsen i intervjun.

Det fick henne att se behovet av att prata mer om sex i sina kanaler.

– Vänner, vi måste prata om det här. Om du har en man som lämnar dig för att du inte har velat ha sex med honom på två månader så är det inte en man som du vill ha, säger hon i Söndagsintervjun.

Pewdiepies förmögenhet – är god för en halv miljard

Pewdiepies bolag har ökat med nära 30 procent.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.