Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

The Sounds hyllningar efter Majas berättelse

Maja Ivarsson och resten av medlemmarna i The Sounds. Foto: Jocke Berglund/Samuel Unéus

Maja Ivarssons starka berättelse i "Sommar i P1" berörde många - inklusive hennes bandmedlemmar och vänner i The Sounds.

– Vi står självklart bakom Maja och tycker hon gjort bra ifrån sig. Maja är stark som delar med sig, säger Jesper Anderberg som spelar synth i bandet.

"Hon är en stark kvinna med stort hjärta som jag tror ni alla precis hörde", skriver gitarristen Felix Rodriguez i ett sms.

Maja Ivarssons sommarprat var en hyllning till livet - men innehöll samtidigt stort mörker och en berättelse om hur hon blev fysiskt och psykiskt misshandlad av en manlig vän till familjen. Det hela slutade med att sångerskan våldtogs på ett hotellrum, berättade hon i "Sommar i P1" som sändes 13.00 i dag.

– Jag ska resa mig upp, ta tillbaka min kropp och vinna. Jag ska fan ha ett skivkontrakt och bli rockstjärna, säger Maja Ivarsson efter att hon berättat om händelsen.

"Står självklart bakom Maja"

Det blev hon. Med rockbandet The Sounds har hon turnerat världen över, och spelat med band som The Strokes. I sommarpratet beskriver Maja hur hon kämpade med drogproblem, men räddades av dåvarande flickvännen och sitt band.

– Vi turnerade jämt och jag var tvungen att kunna stå på scen varje kväll och göra det enda jag alltid trott på, säger hon om bandets betydelse under avvänjningsperioden efter tiden på rehab.

Och efter sommarpratet hyllas hon av sitt band.

– Vi står självklart bakom Maja och tycker hon gjort bra ifrån sig. Hon är stark som delar med sig. Men inget mer vill vi säga, säger Jesper Anderberg som spelar synth.

"Stark kvinna med stort hjärta"

Vill ni säga något kring vad ni kände till sedan innan och hur det var att höra detta?

– Jag stannar där faktiskt, men tack ändå, säger Jesper Anderberg.

Gitarristen Felix Rodriguez skriver i ett sms till Expressen.se:

"Jag har ingen kommentar. Förutom att programmet var jäkligt bra och jag stöttar Maja i allt hon gör. Det har jag alltid gjort och kommer alltid göra. Hon är en stark kvinna med stort hjärta som jag tror ni alla precis hörde", skriver Felix Rodriguez.

Expressen har även varit i kontakt trummisen Fredrik Nilsson, som också varit tillsammans med Maja tidigare. Han har avböjt att kommentera.

Annons:
Expressen Refunder Kalkylator

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!