Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”The Nannys” tragiska öde – tragedierna avlöste varandra

Fran Drescher gjorde succé i ”The Nanny”. Foto: FOTO: PARAMOUNT/TV4. / TV4
Fran Drescher har haft cancer. Foto: - - / OKÄND

Fran Drescher gjorde succé i 90-talsserien ”The Nanny” – men hennes liv har inte alltid varit lätt.

2000 diagnostiserades hon med cancer – som hon tror hon fick efter att ha gått runt med smärta från en våldtäkt alldeles för länge. 

”Det var konstigt – och ganska poetiskt – att mina fortplantingsorgan, av alla saker hade cancer”, har hon tidigare skrivit i en krönika i ”InStyle”. 

Vi är nog många som aldrig kan glömma skådespelaren Fran Drescher, 62, skratt i 90-tals-serien ”The Nanny” – det har liksom ekat sig fast. 

Serien sändes mellan 1993 och 1999 och Fran Drescher gjorde succé med rollkaraktären ”Fran Fine”. 

Fran Dreschers ord om cancern

Men skådespelarens liv har varit långt ifrån lätt. 2000 diagnostiserades hon med livmodershalscancer. Fran Drescher tror att det hände – eftersom att hon länge försökte undantränga en våldtäkt. 

”Det var konstigt – och ganska poetiskt – att mina fortplantingsorgan, av alla saker hade cancer”, skrev skådespelaren i en krönika i ”InStyle”. 

”Men det var också fantastiskt att få en bekräftelse på att smärta hittar sin väg till det exakt rätt ställe av kroppen om du inte tar itu med den”. 

”Det här en grop kvinnor ofta hamnar i”

Det var inte förrän Fran Drescher diagnostiserades med cancern som förstod att hon hade burit på smärtan allt för länge. I stället för att ta itu med den hade hon fokuserat på sin karriär och jobbade ”extra hårt för att göra alla andra lyckliga och ta hand om andra”. 

”Ignorera inte saker och hoppas att de ska försvinna eller driv inte dig själv till en tidig grav för att du känner att du har för mycket saker att göra för alla andra”, skriver hon i krönikan. 

”Det här en grop kvinnor ofta hamnar i. Och jag är här för att säga: 'Sluta med det!'”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.