Jim Rodford blev 76 år. Foto: Maggie Clarke/Facebook
Jim Rodford blev 76 år. Foto: Maggie Clarke/Facebook

The Kinks-stjärnan död – föll i trapp

Publicerad

Jim Rodford, musiker i bland annat The Kinks och The Zombies har dött, rapporterar The Zombies på sin Facebook-sida.

Rodford avled efter att ha fallit en trapp, skriver The Zombies på sin Facebook-sida. 

Han blev 76 år.

"Det är med stor sorg vi har fått veta att min kära kusin och livslånga vän Jim Rodford dog den här morgonen, efter att ha ramlat i trappen. Flera detaljer är ännu inte kända kring den exakta dödsorsaken", skriver Rod Argent, sångaren i The Zombies.

Rodford föddes i St Albans i England 1941 och bildade i början av musikkarriären ett bandet Argent ,bland annat tillsammans med kusinen Rod Argent.

1978 blev Jim Rodford medlem i det klassiska bandet The Kinks.

Blev medlem i The Zombies

Rodford var med i bandet som basist fram till att bandet upplöster 1996.

På senare år var Rodford även en del av återföreningen av bandet The Zombies.

Tod Argent berättar på Facebook om hur Rodford in i det sista var aktiv inom musiken:

"Till slutet var Jims liv dedikerat till musik. Han var engagerad i lokal musik – en alltid närvarande medlem av den lokala scenen i St Albans, där han har levt hela sitt liv".

 

 

 

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag