Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

"The Intern"

Robert De Niro och Anne Hathaway på en bild från "The Intern". Foto: Francois Duhamel
De Niro och Hathaway på en av filmens många galapremiärer. Foto: Keith Mayhew/Landmark Media.

Det finns tack och lov en omedelbar twist på den här komedin där äldre legendaren Robert De Niro parats ihop med yngre stjärnan Anne Hathaway.

Det är nämligen han som är praktikanten.

BIO

"The Intern"

KOMEDI
USA.

Av: Nancy Meyers.

Med: Anne Hathaway, Robert De Niro, Rene Russo.

Längd: 2:01.

Barntillåten.

Efter att ha misslyckats med att fylla sitt liv med resor, kurser och kultur, söker pensionerade änkemannen Ben (De Niro) plats som ”senior intern” på klädsajten ”About The Fit”. Vad han egentligen har där att göra är oklart. Faktum är att chefen Jules (Hathaway) redan har glömt den lilla detaljen, men det dröjer så klart inte länge innan Ben golvar alla med sin charm och livsvisdom.

 

På det ungdomligt Brooklyn-chica kontoret är han en man av den gamla skolan – punktlig, kostymklädd, slätrakad, med en varsamt vårdad attachéportfölj som följeslagare. Men framför allt har han 40 års arbetslivserfarenhet, och ett hjärta av guld.

 

Den äldre publiken får på så vis sin dos av självbekräftelse, medan den yngre kan passa på att drömma sig bort: Ben utvecklas i sin praktikantroll snarast till en skyddsängel för den sönderstressade karriärkvinnan som kämpar både mot yrkeslivets sexism, och dåligt familjesamvete.

Inget av detta är förstås det minsta realistiskt. Men Robert De Niro och Anne Hathaway är en förvånansvärt värmande kombo, och som eskapistisk fantasi fungerar Ben Whittaker, 70, minst lika bra som klassikern Mister Darcy.