Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”The Idol” på HBO totalsågas: ”Smutsig manlig fantasi”

Lily-Rose Depp spelar huvudrollen, hon har försvarat serieskaparen Sam Levinson.
Foto: JM HAEDRICH/SIPA/SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK EDITORIAL/IBL
Flera recensioner efter premiärvisningen har kritiserat serien för att själv vara ett exempel på den destruktivitet inom underhållningsindustrin som skaparna utger sig för att vilja skildra.
Foto: HBO

”The Idol” har snart premiär på HBO – nu sågas serien av kritiker.

”'The Idol' är mer toxisk och mycket värre än vad du redan har hört”, skriver Rolling Stone.

”The Idol” har visats på filmfestivalen i Cannes nu möts serien av starka reaktioner.

Serien är skapad av Sam Levinson som ligger bakom ”Euphoria” och Abel Tesfaye som är känd som artisten The Weeknd. Den handlar om popstjärnan Jocelyn som spelas av Lily-Rose Depp, dotter till Johnny Depp och Vanessa Paradis.

Flera recensioner efter premiärvisningen har kritiserat serien för att själv vara ett exempel på den destruktivitet inom underhållningsindustrin som skaparna utger sig för att vilja skildra.

”The Idols porträttering av våldtäktskultur är chockerande eftersom den är så lat”, skriver The Daily Beast som kallar serien för en ”katastrof”. 

”The Idol har den värsta repliken du kommer att höra på hela året”, skriver The Telegraph.

”Pornhub-odyssé”

”Sam Levinsons försök till chockunderhållning saknar djup”, skriver Collider.

”Utspelar sig som en smutsig manlig fantasi”, skriver Variety.

”En Pornhub-odyssé med Lily-Rose Depps bröstvårtor och The Weeknds stripiga råttsvans i huvudrollerna”, skriver New York Times-journalisten Kyle Buchanan på Twitter.

Rotten Tomatoes som sammanställer kritik har serien fått betyget 27 av 100-gradig skala. Betyget är baserat på 15 etablerade kritikers utlåtande.

Serien var kontroversiell redan under inspelningen. Processen präglades av bråk och kasserade inspelningar. Regissören Amy Seimetz byttes ut och ersattes av Sam Levinson eftersom hon inte delade skaparnas kreativa vision, något som rapporterats av Rolling Stone.

Serien visas på HBO och har premiär i Sverige den 5 juni. 

Julia Lyskova: ”Väldigt kul att få spela en roll som är slug, manipulativ och avundsjuk”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.