Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

The Fooo säljer sig för att stoppa trafficking

I nuläget är The Fooo-auktionen uppe i 328 bud – och 34 900 kronor, trots bandets unga fanskara. Foto: Anna-Karin Nilsson

Nu auktionerar svenska kändisar ut sina saker för att motverka trafficking.

Men man kan också buda på att få träffa sina idoler, och det är tydligt vilka som är populärast.

En middag med pojkbandet The Fooo kostar i skrivande stund 34 900 kronor.

Auktionen finns på sajten tradera.se och hålls med anledning av EU:s anti-traffickingdag som infaller den 18 oktober. Målet är att samla in pengar för att motverka trafficking och bakom initiativet står den ideella organisationen Realstars.

Många svenska kändisar, däribland Filip Hammar och Fredrik Wikingsson, Håkan Hellström och Jill Johnson, har valt att skänka saker eller upplevelser för att samla in pengar till ändamålet.

Men den överlägset mest populära auktionen är den till en middag med pojkbandet The Fooo. I nuläget den 328 bud och är uppe i 34 900 kronor, trots bandets unga fanskara.

Tackar fansen

Nu är bandet i USA och spelar. Enligt Johan Åberg, vd för deras skivbolag Artist House Stockholm, är de glada över att kunna bidra i kampen mot trafficking.

– De är väldigt tacksamma mot fansen som stöttar dem, och är jätteglada över att de kan samla ihop pengar till ett gott ändamål, säger han.

The Fooo fick sitt stora genombrott i fjol, och när Justin Bieber uppträdde i globen var de förband.

– Allt gått väldigt snabbt, och vi är väldigt stolta över dem, säger Johan Åberg.

Förstår hysterin

Malin Roux, presstalesperson för Realstars, tycker inte att det är konstigt att The Fooos auktion gått så bra.

– Det är en fullträff, jag hade också kunnat bjuda mycket för att få äta middag med mina idoler. Vi tackar och tar emot, och det går till en god sak, säger hon.

RealStars mål är att myndigheter ska motverka efterfrågan på köp av sexuella tjänster, och Malin Roux menar att pengarna kommer väl till pass.

– Vi är en relativt liten organisation, och det här är jätteviktigt för oss. Det behövs medel till arbetet för att förebygga trafficking, säger hon.

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.