I nuläget är The Fooo-auktionen uppe i 328 bud – och 34 900 kronor, trots bandets unga fanskara. Foto: Anna-Karin Nilsson
I nuläget är The Fooo-auktionen uppe i 328 bud – och 34 900 kronor, trots bandets unga fanskara. Foto: Anna-Karin Nilsson

The Fooo säljer sig för att stoppa trafficking

Publicerad

Nu auktionerar svenska kändisar ut sina saker för att motverka trafficking.

Men man kan också buda på att få träffa sina idoler, och det är tydligt vilka som är populärast.

En middag med pojkbandet The Fooo kostar i skrivande stund 34 900 kronor.

Auktionen finns på sajten tradera.se och hålls med anledning av EU:s anti-traffickingdag som infaller den 18 oktober. Målet är att samla in pengar för att motverka trafficking och bakom initiativet står den ideella organisationen Realstars.

Många svenska kändisar, däribland Filip Hammar och Fredrik Wikingsson, Håkan Hellström och Jill Johnson, har valt att skänka saker eller upplevelser för att samla in pengar till ändamålet.

Men den överlägset mest populära auktionen är den till en middag med pojkbandet The Fooo. I nuläget den 328 bud och är uppe i 34 900 kronor, trots bandets unga fanskara.

Tackar fansen

Nu är bandet i USA och spelar. Enligt Johan Åberg, vd för deras skivbolag Artist House Stockholm, är de glada över att kunna bidra i kampen mot trafficking.

– De är väldigt tacksamma mot fansen som stöttar dem, och är jätteglada över att de kan samla ihop pengar till ett gott ändamål, säger han.

The Fooo fick sitt stora genombrott i fjol, och när Justin Bieber uppträdde i globen var de förband.

– Allt gått väldigt snabbt, och vi är väldigt stolta över dem, säger Johan Åberg.

Förstår hysterin

Malin Roux, presstalesperson för Realstars, tycker inte att det är konstigt att The Fooos auktion gått så bra.

– Det är en fullträff, jag hade också kunnat bjuda mycket för att få äta middag med mina idoler. Vi tackar och tar emot, och det går till en god sak, säger hon.

RealStars mål är att myndigheter ska motverka efterfrågan på köp av sexuella tjänster, och Malin Roux menar att pengarna kommer väl till pass.

– Vi är en relativt liten organisation, och det här är jätteviktigt för oss. Det behövs medel till arbetet för att förebygga trafficking, säger hon.

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag