Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

The Ark säljer guld på en vecka

The Arks satsning gick hem. Nya skivan "In full regalia" säljs i tidningskiosker tillsammans med ett specialskrivet magasin. På bara en vecka har albumet nått guldstatus. Foto: ROBIN BENIGH / CHRISTER WAHLGREN
The Arks satsning gick hem. Nya skivan "In full regalia" säljs i tidningskiosker tillsammans med ett specialskrivet magasin. På bara en vecka har albumet nått guldstatus.
The Arks satsning gick hem. Nya skivan "In full regalia" säljs i tidningskiosker tillsammans med ett specialskrivet magasin. På bara en vecka har albumet nått guldstatus.
The Arks nya album "In full regalia" kom för en vecka sedan och möttes av blandade recensioner. En fyra i Dagens Nyheter, en trea i Expressen, två av fem från TT Spektra.
Ola Salo och kompani lär inte bry sig nämnvärt. Albumet har fått stor uppmärksamhet för det originella sätt på vilket bandet valt att lansera det. Om nu någon har missat affischerna så säljs "In full regalia" tillsammans med en specialskriven tidskrift i snart sagt varenda tidningskiosk.

Försäljningssuccé

Efter en vecka kan The Ark konstatera att satsningen gått hem. På bara sju dagar har plattan uppfyllt de krav som ställs på en svensk guldskiva - och det med råge. Färsk försäljningsstatistik visar att "In full regalia" redan är uppe i fler än 26 000 sålda exemplar. För en guldskiva krävs 20 000.
Johannes Sjöberg som arbetar med lanseringen av albumet samlade på måndagen in siffror från de stora återförsäljarna.
"The Ark-magasinet är utan konkurrens är det bäst säljande magasinet på Pressbyrån och 7 Eleven under förra veckan", skriver han i ett mejl till TT Spektra.

Jagar AC/DC

Skivan hade bara funnits i handeln i en och en halv dag när statistiken för förra veckans albumtopplista sammanställdes. Ändå gick The Ark och "In full regalia" in som nummer två bakom världsstjärnorna AC/DC. Trots att rockveteranerna har draghjälp av den andra filmen i serien om den populära superhjälten Iron Man lär de få se upp nästa vecka. Mycket talar för att The Ark är på väg mot toppen.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!