”That 70's show”-stjärnans utspel efter sexanklagelserna

Paul Masterson anklagades redan 2016 för sexuella trakasserier – nu stäms han av fyra olika kvinnor.
Foto: ANNIE I. BANG / AP TT NYHETSBYRÅN
Paul Masterson är främst känd för sin roll som Steven Hyde i ”That 70's show”.
Foto: FOTO: CARSEY-WERNER/TV4 / TV4
Stjärnan hotar samtidigt att själv stämma kvinnorna som anklagar honom för sexuella trakasserier.
Foto: KIDO, FRIOLO / ALL OVER PRESS NATIONAL PHOTO GROUP

Den tidigare ”That 70's show”-stjärnan Danny Masterson stäms av fyra kvinnor som alla anklagat honom för sexuella trakasserier. 

Kvinnorna stämmer även Scientologkyrkan, som Masterson är medlem i.

Samtidigt kallar stjärnan anklagelserna ”bortom skrattretande” och hotar med att själv stämma kvinnorna, enligt Page Six

Att skådespelaren Danny Masterson misstänkts för sexuella trakasserier i sig är inget nytt. Redan 2016 och 2017 utreddes scientologen för övergrepp. Han dömdes aldrig, men sparkades i samma vända från Netflix-serien ”The Ranch” på grind av anklagelserna.

Tidigare i augusti valde nu fyra kvinnor att stämma stjärnan. Två av dem är Danny Mastersons tidigare exflickvänner Chrissie Carnell Bixler och Marie Bobette Riales.

Enligt Vanity Fair stämmer man även Scientologkyrkan som men misstänker aktivt gjorde allt för att mörka uppgifterna om Mastersons misstänkta sexbrott.

Scientologerna anklagas bland annat för att ha haft särskilda ”agenter” som följt efter kvinnorna efter att det blivit känt att de kontaktat polisen.

Anklagar Scientologerna för ha dödat hennes hund

Chrissie Carnell Bixler menar att agenter har filmat henne och förföljt henne i sin bil. När anklagelserna mot Masterson duggade som tätast 2017 dog också Carnell Bixlers hund – något som hon också anklagar Scientologerna för att vara inblandade i.

Carnell Bixler, som var tillsammans med Masterson i mitten av 90-talet, har själv varit medlem i den kontroversiella kyrkan, men menar enligt Page Six att hon tvingades med av Masterson. Han ska också vid upprepade tillfällen tilltvingat sig sex och varit våldsam mot henne.

Via sin advokat uttalar sig ”That 70's show” till Page Six och kallar anklagelserna för ”bortom skrattretande” och fortsätter:

”Jag tänker inte bråka med min exflickvän i media som hon har försökt få mig att göra i över två år nu. Jag kommer att vinna mot henne i rätten och jag ser fram emot att allmänheten får veta sanningen och hur denna kvinna har utnyttjat mig”, skriver han i samma uttalande. 

Planerar att själv stämma kvinnorna

Danny Masterson uppger också att han själv tänker stämma de fyra kvinnorna för att ha ”orsakat skada”. 

Masterson gjorde sig som mest känd för sin roll som Steven Hyde i sitcomen ”That 70's show” som sändes mellan 1998 och 2006. Efter det har han synts i en rad olika filmer, men utan att karriären riktigt tagit fart som under åren med den populära komediserien. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.