Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Test: Jeans med lotion - så bra är hälsobyxan

Byxprov. Elin Gunnarsson har testat byxorna som ska göra benen mjuka. Jeansen Wrangler denim spa säljs bland annat på JC för 999 kronor. Foto: Jörgen Hildebrandt
Tänk på det här
TYGET - Leta efter mjukt och bekvämt tyg
TÖJMÅN - Ta reda på hur jeansen töjer sig så de varken blir för stora elelr för små.
LÄNGDEN - Kan ofta fållas upp i butiken.
MIDJAN - Sitt skönt. Jeansen ska inte skära in i magen. Se till att jeansen inte glipar i midjan.
FÖRUTSEENDE - Tajta jeans passar inte om du går upp två kilo.
Foto: Jörgen Hildebrandt

Glöm stela och obekväma jeans som man måste kämpa för att få på sig.

Nu finns fler alternativ än någonsin.

Vi har testat det senaste - spa- jeans - som ska göra benen mjuka och lena.

Så tyckte vi

Elins kommentar:

Jag skulle inte rekommendera att köpa dessa jeans för aloe veran, men om du gillar modellen och vill ha ett par doftande jeans är det bara att slå till.

 

Expertens kommentar:

"Tanken med spajeansen är jätte­bra, om de funkar är det ju kanon. Jag vet inte hur bra effekten är, därför tycker jag att du ska se spafunktionen som en bonus. Köp jeansen om du gillar modellen och tycker att de sitter bra."

Emma Danielsson, Expressens mode­expert.

Må bra-jeans

Bra må bra-jeans
Stretchjeans.
Jeans som specifikt är utformade för kurviga kvinnor.
Snickarbyxor i denim.
Baggy-jeans.
Boyfriend-jeans.
Jeans med mudd.
Jeggings (leggings i tunt jeanstyg).
Jeans med extra hög midja.
Jeans som håller in magen eller lyfter upp rumpan.

Fördelar med jeans

Lätt att hitta storlek som passar.
Kan ofta sys upp i butiken.
Slits snyggt.
Hållbara.
Alltid i mode.
Kan kläs upp eller ner.
Finns i många olika varianter och prisklasser.
Många kan hitta jeans som passar just deras kroppstyp.

De nya spajeansen finns i tre varianter. Jag får testa en modell med stretch, normalhög midja, tighta stuprörsben och impregnering med aloe vera. Själva impregneringen är mikro­kapslar med olja och aloe vera som ska gå in i huden och återfukta mina ben.

Det låter verkligen praktiskt att slippa att först smörja in sig med klibbig kräm och sedan dra på sig ett par stuprörsjeans. Alla som har testat vet ju, liksom jag, att det kan bidra till både en och annan svordom och flera minuters försening på morgonen.

Dag 1

Jag duschar som vanligt på morgonen, men hoppar över lotion på benen. Jeansen är snortajta och i bakhuvudet hör jag det som alla expediter i jeansbutiker alltid säger: "Ta en storlek mindre, för de töjer sig alltid." Okej, bara att härda ut alltså.

Sedan lägger jag märke till doften. Jeansen luktar verkligen starkt parfymerade av aloe vera. Inget vidare för dig som är doftkänslig, och jag hoppas att jag inte ska utlösa en allergisk reaktion för någon stackars astmatiker på tunnelbanan.

Som tur är vänjer jag mig vid doften under dagen, eller så blir mitt luktsinne bedövat. Jeansen blir också betydligt skönare när jag har suttit och gått in dem under dagen. Framåt kvällen sitter de som en smäck utan att skära in i magen alltför mycket.

När jag tar av mig dem känner jag förväntansfullt på mina ben. De är inte torra! Inte sammetslena heller, men spajeansen verkar åtminstone ha gjort sitt jobb.

Dag 2 och 3

Jeansen sitter riktigt bra, doften verkar ha mildrats något och jag får samma resultat på mina annars vintertorra ben.

Dag 4

Nu verkar mikrokapslarna med aloe vera ha blivit uttröttade. Benen känns lite torra.

Dag 7

Efter en veckas användning verkar mikro­kapslarna så gott som tömda. För när jag kliver ur jeansen på kvällen så är mina ben mer lika en öken i Sahara än en mosse i Småland.

Kanske är mina ben ovanligt fukttörstande så här i slutet av vintern. Men jag känner mig ändå väldigt skeptisk till att impregneringen med aloe vera ska hålla i sig i sex till åtta tvättar, vilket utlovas. Doftent där­emot verkar vara betydligt tåligare.

Av Elin Gunnarsson

Så hittar du rätt jeans

Så hittar du rätt jeans – Expressens modeexpert Emma Danielssons ger sina bästa tips

* Fokusera på formen. Det går alltid trender i jeans, men det är inte säkert att det passar dig. Satsa främst på att hitta en bra modell. Sedan kan du anpassa efter trenderna, till exempel genom olika färger eller detaljer på jeansen.
* Vill du se slankare ut är raka eller lätt utsvängda bootcut jeans bäst. Det ger mer slank figur. Jeansen får gärna också vara lite längre.
* Undvik ankelkorta jeans eller så kallade "boyfriend-jeans" om du vill se längre ut.
* Vill du se kurvigare ut är slitningar på lår och rumpa bra, det gör att du ser fylligare ut.
* Är du lång och har raka höfter är ankelkorta jeans snyggt.
* Bakfickorna kan påverka hur din rumpa ser ut. Prova olika varianter och se vilken du tycker att din rumpa passar bäst i.
* Om du har en muffinsmage är det skönast och snyggast att satsa på jeans med lite högre midja.
* Jeans töjer sig nästan alltid. Vill du att de ska sitta tajt ska du köpa en storlek som känns för liten. Då kommer de sitta perfekt efter en första jobbig vecka då du går in dem.
* Bekväma jeans, som så kallade "boyfriend-jeans", går också att klä upp. De är snyggt att stilmixa med ett par pumps.
* Välj jeans efter kroppstyp, inte efter storlek eller märke. Häng inte upp dig på att du ska ha en viss storlek eller modell.

storlek eller modell.
* Ta hjälp i butiken. Personalen har oftast bra koll på vilka jeans som kan passa olika kroppar. De kan också föreslå jeans som du aldrig hade tänkt på att testa.
* Ha gott om tid, jeans är inget som ska stressköpas. Gå gärna i affärerna på tider när där är så lite folk som möjligt, då kan du få bra hjälp och blir inte stressad i provrummet.
* Har du kurvor? Kolla gärna efter jeans som är gjorda för kurviga kvinnor, som Levi's curve id. Allt fler märken tänker i dessa banor, det gör det lättare för alla att hitta jeans som passar.

Annons:
Expressen Refunder Julklappar

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!