Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Test: Bästa mascaran under hundralappen

Mascara
En riktigt bra mascara ska både ge långa fransar, bygga volym från fransroten och ha mycket pigment i svärtan. Det är ytterst få mascaror som klarar detta, oavsett prisklass.
Undvik kladd på ögonlocket genom att hålla spegeln nedanför ansiktet och titta nedåt. Investera gärna i en uppförstorande spegel så ser du ännu bättre.
Foto: Yuri Arcurs
5 getingar
En mascara som både ger volym och längd och sitter bra hela dagen. Har en plastborste med små plastpiggar, lik många dyrare märken. Ger bra med svärta och räcker länge.
Super lash mascara, 12 ml, 59 kr, MIYO.
4 getingar
Den här mascaran fokuserar på volymen, men gör även att fransarna ser längre ut. Har en kamliknande borste som separerar fransarna bra. Passar till dramatiska sotningar.
Volymmascara, 5 ml, 79 kr, Yves Rocher.
3 getingar
En riktigt bra budgetmascara som inte enbart ger längd utan även fyller ut fransarna bra och ger svärta ända från fransroten. Bra borste att måla med och som lätt kommer åt de korta fransarna i ögonvrån.
XXL Lash Mascara, 8 ml, 69 kr, Wet´n´Wild.
Ögonskuggor
Om du applicerar skuggorna med pensel, är det bra med en mindre och stummare pensel till konturerna och en större och mjukare pensel om du ska lägga skuggan över större partier.
Tänk på att hålla en pad eller ansiktsservett under ögat samtidigt som du målar för att undvika att ögonskuggan faller ner på kinden. Då hamnar den överflödiga skuggan på papperet.
Foto: Lina Eidenberg Adamo
4 getingar
En skugga som finns med en enda färg eller som delad färgkaka. En helt okej budgetskugga som ger ett skirt resultat. Med fuktad pensel blir nyansen mer intensiv. Finns i många matchande duofärger. Eyeshadow, 3,9 g, 70 kr, Viva la diva.
5 getingar
En duoskugga som finns i flera olika kombinationer som fint kompletterar varandra. Praktiskt om du gillar att göra sotningar och skugga ögat med en ljus och mörk nyans. Bra med pigment. Oparfymerad.
Light & Shade Eye Shadow, 3,6 g, 99 kr, IsaDora.
4 getingar
En puderskugga med bra färgpigment. Om du fuktar penseln blir färgen ännu mer intensiv och sitter bättre. Finns i flera färger som kan användas solo eller med varandra. Wild Shadow Pot, 3 ml, 99 kr, Maxfactor.
1 / 8

Fixa snygg makeup med smink som inte gräver hål i plånboken. De billiga valen kan vara minst lika bra som dyrare varianter. Expressens skönhetsexpert Jessica Berghult har korat 21 budgetvinnare!

I bildspelet ovan hittar du de bästa mascarorna och ögonskuggorna.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!