Test av nagellack i höstens heta färger

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
"A List", 150 kr, EssieEn mörkröd färg, åt det vinröda hållet. I kollektionen finns över 800 olika nyanser och det lanseras var tredje månad flera nya. Det här lacket var det enda lacket som täckte bra efter bara ett lager. Dock bäst efter två lager. Penseln var testets största vilket delade testpanelen. Vissa tyckte den var klumpig medan andra tycke det var effektivt med en stor pensel. Färgen ändrar dock nyans efter ett par dagar och den blanka ytan försvinner. Satt kortast tid.
Foto: Micke Woltman
"Black Plum", 245 kr, Estee LauderEtt svartrött nagellack med testets både snyggaste färg och lyxigaste flaska. Superblankt resultat och färgen sitter länge. Minus för att det behövdes hela tre lager innan täckningen var bra. Lacket var tunnflytande och täckte dåligt efter ett lager men efter tre lager var finnishen perfekt och lacket satt som berget. Hade fått toppbetyg om det inte varit för priset och den långa torktiden.
"Casino Royale", 150 kr, OPIEn mörkt vinröd nyans som ligger nära i färg med Essielacket ovan. Det här lacket var lättast att måla med, hade bra pensel och täckte perfekt efter två lager. Men färgen var matt och den högblanka färgen uteblev även efter ett tredje lager. Bra vardagslack men inte mer. Satt dock längst utan att flagna. Höll bäst.
Colorama, "357 Burgundy Kiss", 39 kr, MaybellineDet här lacket överraskade. Färgen är högblank och lyxigt svartröd, precis som esteelauderlacket, men prislappen är mer överkomlig. Dock täcker det här lacket dåligt och upp till tre lager behövs för att det ska se jämnt ut. Men kanske det är just de många lagren som gör att det sitter i flera dagar utan att flagna. Sitter bra. Testvinnare rots den långa torktiden!

Färgstarka naglar har blivit en het modeaccessoar.

Vi har testat storsäljare som sitter bra och är lätta att måla med.

Av Jessica Berghult

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.