Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tess Merkels vändning i kärlekslivet: ”Finns hopp”

Här är alla ändringar i Melodifestivalen 2021 – Pubilk, arena och upplägg
Tess Merkel.
Foto: EERO HANNUKAINEN / IBL
Tess Merkel har räknat ut att hon på olika sätt deltagit 15 gånger i Melodifestivalen.
Foto: STINA STJERNKVIST/TT / TT NYHETSBYRÅN
Kenny Solomons och Tess Merkel gifte sig 2017.
Foto: FREDRIK WENNERLUND / STELLA PICTURES

Alcazar-stjärnan Tess Merkel, 50, ser sitt Melodifestival-bidrag som en vitamininjektion till publiken – och sig själv.

Samtidigt bekräftar hon att kärleken fortfarande lever mellan henne och maken Kenny Solomons, 34 – trots att en separation var på gång.

– Det finns alltid hopp för kärlek, säger hon.

Tess Merkel är en verklig veteran i Mello-sammanhang.

– Jag räknade ut att jag varit med i 15 gånger. Tre gånger har jag producerat nummer till andra artister, jag har körat vid tre tillfällen och sedan har det varit Alcazar och mellanakter.

Hon beskriver det märkliga år som varit som en ”lång utandning”.

– Jag har andats ut efter 20 år med Alcazar och att ha varit runt hela världen. I och med pandemin, att man blev omkullkastad på många sätt i livet, så tänkte jag att det räcker. Att jag kan ändra det här. Trots att det är tungt så finns det alltid något i livet som jag kan fira, som alla kan fira, säger hon.

”Tre minuter lång vitamininjektion”

Hennes låt ”Good life” återspeglar det tankesättet. Hon har skrivit den tillsammans med Tony Malm, Palle Hammarlund och Mats Tärnfors.

– Från en smått halvdeppig text blev det en vitamininjektion, en hyllning till att vi faktiskt är värda att ha kul. Att livet trots vad som än händer är en gåva. Så det är en tre minuter lång vitamininjektion till oss alla, säger Tess Merkel.

– Det är okej att vara nedstämd. Men vi är värda att ha kul, att känna hopp och kärlek till livet.

Hur känner du inför att det blir en mer avskalad festival den här gången?

– Det blir en väldigt konstig Melodifestival. Ingen kan nog föreställa sig hur det kommer att bli. Allting får anpassas efter restriktionerna. Det är den nya verkligheten vi lever i. Men jag tror också att folk behöver Melodifestivalen.

Om kärleken till maken

I höstas skrev Tess Merkels make Kenny Solomons på Instagram att de trots sin kärlek skulle separera. Men så har det inte blivit, berättar hon nu. De har inte ansökt om skilsmässa.

– Det finns alltid hopp för kärlek, det finns alltid saker att kämpa för. Kärleken lever.

Därför ställer Perrelli upp i Melodifestivalen

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.