Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tess Merkels ärliga ord om gravidkampen

Tess Merkel Solomons tillsammans med Andreas Lundstedt och Lina Hedlund i gruppen ”Alcazar”.
Foto: MAGNUS LILJEGREN - STELLA PICTURES / STELLA PICTURES - SWEDEN MAGNUS LILJEGREN
Tess Merkel Solomons och maken Kenny Solomons.
Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES
Tess Merkel Solomons berättar att hon hade svårt att släppa in någon men att maken Kenny var något speciellt.
Foto: STINA STJERNKVIST/TT / TT NYHETSBYRÅN

Tess Merkel Solomons lever ihop med den 17 år yngre maken Kenny Solomons.

Nu berättar ”Alcazar”-sångerskan om utmaningarna som kommit med ålderskillnaden, ångern efter en abort och rädslan att inte kunna ge Kenny biologiska barn.

– Från den dagen så har jag ju naturligtvis krigat med mig själv med att ”tänk om, varför?”, säger Tess Merkel Solomons.

Sångerskan Tess Merkel Solomons, 49, känd från gruppen ”Alcazar” lever ihop med den 17 år yngre maken Kenny Solomons, 32. I ”Malou efter tio” på TV4 berättar hon om de utmaningar ålderskillnaden har inneburit och varför de valt att avsluta processen att försöka få ett gemensamt barn.

När paret började träffas berättade Kenny Solomons att han inte kunde få barn.

– Då tänkte jag att ”men det var väl bra jag är äldre än dig så då kommer det aldrig bli någon problematik i framtiden”, berättar Tess Merkel Solomons.


Tess Merkel Salomons: ”Två helt skilda liv”

Men bara en kort tid in i relationen blev Tess Merkel Solomons ändå gravid. Något som kom lite som en chock för de båda, som då inte ännu sagt att de var ett par utan enbart hade träffats under en kort tid.

Tess Merkel Solomons beskriver att det var ett krig inom henne. En del av henne såg det som sista chansen att få ännu ett barn, medan en annan del av henne kämpade för att hon inte alls visste hur relationen med Kenny skulle fortgå.

– Vi var på ett sådant otroligt löst, vi hade precis träffats vi var inte ens ihop utan levde två helt skilda liv på olika platser i världen, säger Tess Merkel Solomons.


”Slagit på mig själv ganska hårt”

Därför tog de beslutet att göra en abort. Ett beslut som sångerskan kämpat med under åren efteråt. När relationen visade sig hålla sig stark, paret är numera gifta och lever lyckligare än någonsin ihop, kom en viss ånger att de valt att inte behålla det gemensamma barnet.

– Jag hade ingen aning om att vi skulle leva livet tillsammans och att han var min största kärlek i mitt liv. Efter det och från den dagen så har jag ju naturligtvis krigat med mig själv med att ”tänk om, varför?” och slagit på mig själv ganska hårt för att jag tog ett felaktigt beslut.

Att vara tillsammans med en 17 år yngre man har för Tess Merkel Solomons inneburit en viss rädsla att han ska lämna henne för att leva ett liv som hon inte kan ge honom. Hon beskriver att han fick hoppa över ett par kapitel i sin livsbok och hoppa in i en småbarnsfamilj men en kvinna som levt flera år längre än honom. En rädsla som gjorde att hon beslutade sig för att försöka ge honom ett biologiskt barn.


”Vi har en familj, vi har varandra”

En tuff process påbörjades. Tess Merkel Solomons var då 48 år gammal och gick igenom de metoder som fanns för att paret skulle försöka få ett gemensamt barn. En process som visade sig inte vara så enkel.

– Jag var helt inställd på att den här resan kommer gå hur bra som helst. Men det visade sig att det inte var så enkelt, man var tvungen att göra en operation och det var en väldigt fysisk process, säger Tess Markel Solomons och fortsätter:

– Då kände Kenny att ”men vänta stopp får jag ha någonting att säga till om”. Då tog vi beslutet att nej den här resan kommer vi inte göra tillsammans det känns inte bra.

I stället har de valt att vara tacksamma för det de har tillsammans. Sångerskan beskriver maken som en fantastisk extrapappa till sina barn, Neo och Minya, och menar att de i stället för att jaga något annat ska de njuta av det liv de har tillsammans.

– Vi har en familj, vi har varandra. Vi har så mycket. Vi har frihet, vi har ett liv som kanske inte är likt någon annans liv men vi har ett fantastiskt liv av allt det som vi har blivit välsignade av att få, säger Tess Merkel Solomons.


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.