Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ternheim och Sey ska spela på Nobelfesten

Artisterna Anna Ternheim och Seinabo Sey kommer tillsammans med Gustav Sjökvists kammarkör att stå för underhållningen under årets Nobelbankett.
Foto: Johan Jeppsson
Seinabo Sey.
Foto: Jari Kantola

Artisterna Anna Ternheim och Seinabo Sey kommer tillsammans med Gustav Sjökvists kammarkör att stå för underhållningen under årets Nobelbankett, meddelar Nobelstiftelsen.

– Vi har valt musik och uppträdanden som ska spegla svensk musik i modern tid, säger Mats Jankell från Grumpy Production som har producerat divertissemanget.

Nobelmenyn har komponerats av kocken Sayan Isaksson och konditorn Daniel Roos.

"Menyn framhäver lokala råvaror från Skandinavien och enligt Sayan Isaksson är rätterna utvecklade med tanke på hållbarhet och ett genomgående fokus på grönsaker", skriver Nobelstiftelsen i ett pressmeddelande.

Sayan Isaksson driver restaurangerna Shibumi, Råkultur och Esperanto i Stockholm. Den sistnämnda har en stjärna i Guide Michelin. Daniel Roos, som även i fjol ansvarade för desserten, är verksam vid restaurang K-märkt i Stockholm och driver företaget Pastry Design.

Tidigare under Nobeldagen blir Anna-Maria Helsing den första kvinnliga dirigenten någonsin att leda Kungliga Filharmoniska Orkestern under prisutdelningen. Årets solist är tenoren Daniel Johansson.

Floristen Per Benjamin, som står för blomsterutsmyckningarna i Stadshuset, lovar färgstarka arrangemang.

– Inspirationen är tagen från Nobelmedaljen i år – formen och färgerna i den.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.