Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Teorin: Naya Rivera räddade sonen innan hon drunknade

På måndagen hittades ”Glee”-skådespelerskan Naya Rivera död i vattnet i Lake Piru.
Foto: XAVIER COLLIN/IMAGE PRESS AGENCY / STELLA PICTURES/AVALON AVALON
Hennes fyraåriga son Josey hittades ensam i en båt Naya Rivera hade hyrt.
Foto: XAVIER COLLIN/IMAGE PRESS AGENCY / STELLA PICTURES/AVALON AVALON
Nu tror myndigheterna att Naya Riveras sista handling i livet var att rädda sonens liv.
Foto: MATT BARON/SHUTTERSTOCK / MATT BARON/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Skådespelerskan hade hyrt en båt till utflykten med sonen – men lyckades aldrig ta sig in till land igen.
Foto: JOHN SALANGSANG/SHUTTERSTOCK / JOHN SALANGSANG/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

På måndagen hittades ”Glee”-skådespelerskan Naya Rivera död i vattnet i Lake Piru, där hon försvunnit på onsdagen.

Hennes fyraåriga son Josey hittades ensam i en båt Naya Rivera hade hyrt – och nu tror myndigheterna att Naya Riveras sista handling i livet var att rädda sonens liv.

– Hon måste ha lyckats samla tillräckligt mycket energi för att få upp sin son på båten igen, men inte tillräckligt för att rädda sig själv, säger sheriffen i Ventura county, Bill Ayub, på en presskonferens, skriver CBS.

Det var på onsdagen som ”Glee”-stjärnan Naya Rivera, 33, åkte ut med fyraåriga sonen Josey på sjön Lake Piru i Kalifornien. Skådespelerskan hade hyrt en båt till utflykten med sonen – men lyckades aldrig ta sig in till land igen.

Tre timmar efter att de åkt ut på den djupa sjön hittades Josey sovandes ensam i båten, iförd flytväst, och ett stort pådrag för att hitta Naya Rivera påbörjades. Efter en dags sökande fanns inte längre något hopp om att hitta henne vid liv.

Sonen såg Naya Rivera försvinna under vattnet

Det var dock först på måndagen som man lyckades lokalisera skådespelerskans kropp, och kunde bekräfta att hon hade dött.

Sonen Josey ska ha berättat för polisen att de två hade simmat från båten – något som är tillåtet på sjön. Medan sonen bar flytväst hade dock inte Naya Rivera det. Josey ska ha sagt att hans mamma fick upp honom på båten, men att när han tittade bak igen så såg han henne försvinna under vattenytan, skriver CBS.

Skådespelerskans sista ögonblick – räddade sonen

Bill Ayub, sheriff i Ventura county där olyckan skedde, säger på presskonferensen att Naya Riveras sista ögonblick i livet gick åt till att rädda sin son.

– Hon måste ha lyckats samla tillräckligt mycket energi för att få upp sin son på båten igen, men inte tillräckligt för att rädda sig själv, säger han, skriver CBS.

Myndigheterna slår också fast att Riveras drunkning var en olycka, och att hennes kropp antagligen fastnat i undervattensvegetationen i sjön i flera dagar, innan den kunde flyta till ytan igen.

Sista bilderna på Naya Rivera

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.