Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tennisstjärnans dotter ber om ursäkt – efter videon

Ryska Instagramprofilen Alesya Kafelnikova är dotter till den kända tennisspelaren Yevgeny Kafelniko.
Foto: Instagram
Bild från videon som influencern la upp.
Foto: Instagram

Ryska influencern Alesya Kafelnikova ber om ursäkt efter en video där hon poserar naken på en elefant. 

22-åringen skriver i ett längre inlägg på Instagram att bilden inte var menad att väcka negativa känslor. 

Ryska Instagramprofilen Alesya Kafelnikova är dotter till den kända tennisspelaren Jevgenij Kafelnikov. I veckan la 22-åringen upp en video från sin resa på Bali som minst sagt väckte starka reaktioner. 

I videon, som gick ut till över en halv miljon följare, låg influencern naken på en elefant. Efter videon följde många kritiska kommentarer:

”Stackars elefant. Skäms du inte över att du ligger naken på en elefant? Det är en levande varelse. Pengar överskuggar verkligen allting”, löd en av kommentarerna på Instagram. 

En annan skrev:

”Det där är ett övergrepp.”

”Inte min intention”

De kritiska rösterna fick Alesya Kafelnikova att radera klippet. Men i ett inlägg försvarar hon handlingen och berättar att hon donerat pengar och jobbat för flera djurorganisationer på Bali.

”Min intention med bilderna var inte att såra medborgarna. Jag respekterar lagen och kulturen.”, skriver hon inledningsvis och fortsätter:

”Min intention med bilderna var att visa att jag älskar och respekterar djur och särskilt elefanter mer än någonting.”

Kritik från turistchefen 

Den asiatiska elefanten är utrotningshotad och de senaste åren har skarp kritik riktats mot att använda elefanter som turismattraktioner. Balis turistchef Putu Astawa kritiserade ryskan efter videon, skriver The Sun

– Bilderna visar inte normen som vi eftersträvar inom turismen på Bali, sa han till tidningen. 

Kendall Jenner slår tillbaka efter hårt kritiserade bilden

Supermodellen har uppmärksammats för en bild som var en del av systern Kim Kardashians kampanj för underklädesmärket SKIMS.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.