TV4 och Comhem överens – kanalerna blir kvar i rutan

TV4 och C More-kanalerna blir kvar hos Comhems kunder.
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / IBL
Comhem uppger att de är överens med TV4 Media om ett kontrakt för flera år.
Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT NYHETSBYRÅN

Comhem och TV4 har slutit ett flerårigt avtal för TV4-kanalerna och C More. 

Beskedet kommer efter att kunder till Comhem och Boxer riskerat att gå miste om kanalerna. 

– Jag är glad att vi nu har en långsiktig överenskommelse, säger i Samuel Skott, kommersiell chef på Comhem, i ett pressmeddelande.

Beslutet innebär att Comhem och Boxers 2,1 miljoner kunder kommer ha tillgång till TV4 och C More-kanalerna framöver. Det uppger Comhem i ett pressmeddelande.

– Framförallt är jag nöjd med att vi lyckades lösa detta utan avbrott för våra tv-tittare som nu kan fortsätta följa program som ”Idol” och ”Så mycket bättre”, säger Samuel Skott på Comhem.

Tidigare i november var TV4 och C More nära att släckas för kunderna – men i sista stund nådde parterna en tillfällig lösning. 

Nytt avtal mellan Com Hem och TV4 klart

Senare meddelades att man kommit överens om ett ramverk för ett nytt avtal som innebar att kunderna kunde fortsätta titta på kanalerna. 

Och nu har alltså parterna slutit ett mångårigt avtal som gör att kunder inte riskerar att bli av med kanalerna. 

– TV4 är hela Sveriges kanal, både linjärt och digitalt, med flera rekordnoteringar under hösten. Vi är mycket nöjda över att vi har hittat ett långsiktigt avtal med Tele 2 som både utökar vårt samarbete om OTT-rättigheter samtidigt som det bekräftar det stora värde som TV4 bidrar med både i en linjär och i en digital värld, säger Mathias Berg, vice vd på TV4 Media i en kommentar. 

Det framgår inte exakt hur långt avtalet sträcker sig. 

Avtalet innebär att de som bor i Com Hem-fastigheter framöver kommer kunna ta del av kanalutbudet i andra enheter förutom tv – som till exempel mobiler och surfplattor. 

De kommer också gå ut med mer information till sina kunder om när man får ta del av nya utbudet. 


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.